Dit wil je horen: 5x podcast over hormonen

Gezondheid Japke Janneke Sybesma 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Er valt nog veel meer te leren over hormonen dan alleen je cyclus en datgene wat er vroeger in een biologieboek stond. Zeker wanneer je een kinderwens hebt, zwanger bent of net bent bevallen spelen hormonen een grote rol in je dagelijks leven. Misschien is het wel zo fijn om daar dan ook wat meer kennis over te hebben. In dit artikel zetten we een aantal podcasts op een rij die allemaal aandacht besteden aan het onderwerp hormonen.

Van hilarische en feministische invalshoeken tot aan theoretische en wetenschappelijke: vanuit iedere invalshoek worden hormonen besproken. Daarnaast zijn er podcasts specifiek voor mannen of voor vrouwen.

Podcast over hormonen

In deze vijf podcasts staat allemaal het thema hormonen centraal.

1. Viv women’s health show

In dit radioprogramma neemt hormoonexpert Vivian Reijs vrouwen mee in de wereld van hormonen, gezondheid, voeding, mindset en bewegen. In iedere aflevering is er iemand te gast. Soms zijn het bekende Nederlanders, maar het kunnen ook experts zijn op het gebied van gezondheid.

2. Cyclus podcast

Ellen Daenen ontrafelt in haar podcast het mysterie rondom hormonen en alles wat hiermee te maken heeft. Ze is expert op het gebied van vruchtbaarheid en begeleidt in haar praktijk ook vrouwen hierbij. In iedere aflevering van de podcast staat een ander thema centraal. Ze heeft het over krachttraining, PMS, intermittent vasten, verschillende fasen van je cyclus en bijvoorbeeld oestrogeendominantie.

3. Hormones for health

Zeg je hormonen dan zeg je Patricia Dijkema. Ze noemt zichzelf fertility expert en orthomoleculair therapeut. In haar podcast bespreekt ze de invloed van hormonen voor als je nu en in de toekomst een gezond en gelukkig leven wilt.

4. Period Power

Maisie Hill, bekend van haar boek De Cyclus Strategie en De Hormoon Revolutie, deelt in haar podcast alles over de cyclus. Alles wordt beïnvloed door hormonen. Ze legt in haar podcast uit hoe jouw hormonen in je voordeel kunnen werken en je zo alles uit het leven kunt halen.

5. Menstruatiemeisjes

De combinatie tussen hilariteit en theorie maakt de podcast interessant om te luisteren. Geen droge stof, maar juist grappige en herkenbare verhalen. Je moet wel een beetje houden van feminisme. De hosts Lieke Smets en Honorata van den Akker willen dat er meer gepraat wordt over de menstruatie en dat is dan ook het belangrijkste thema in deze podcast.

Heb je veel last van je hormonen? Probeer seed cycling!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme