Deze 6 dingen doet elke georganiseerde moeder

Tips & Tricks Kiki Meijer 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Elke ochtend staat het ontbijt stipt om 7.30 klaar en liggen de kleren van de kinderen netjes over een stoel, zodat ze zich gelijk kunnen aankleden. We kennen ze allemaal wel, the organized moms. Zij hebben altijd alles op een rijtje en het lijkt bijna alsof hun leventje perfect is.

Misschien herken jij jezelf wel in de onderstaande gewoontes van een georganiseerde moeder of kan je er nog wat van leren!

Gewoontes van georganiseerde moeders

Deze moeders weten precies wat ze moeten doen als het gaat om organiseren!

1. To-do list

Een to-do lijst zorgt voor een heleboel rust in het hoofd van deze moeders. Alles wat er in ze opkomt schrijven ze op. Zo voorkomen deze moeders dat ze ook maar iets vergeten wat er die dag nog moet gebeuren.

Het geeft een zelfvoldaan gevoel wanneer je weer iets kan afvinken van je lijst. Ook zijn er voor de moderne mommy’s handige apps waarop je een to-do list kan maken.

2. Maaltijden plannen

Op maandag eten ze boerenkool en op dinsdag staat er spaghetti bolognese op het menu. Elke dag van de week wordt volgepland met maaltijden. Nadat je de kinderen hebt opgehaald van je werk hoef je niet meer na te denken over wat je gaat koken. Het scheelt niet alleen veel tijd, maar ook geld.

3. Broodtrommels voorbereiden

Voor de moeders die kinderen hebben die naar school gaan is dit een geweldige oplossing. Het scheelt zoveel stress, gezeik en tijd in de ochtend. De tassen kunnen gelijk worden gevuld en hup ze kunnen naar school.

Ook kan je daardoor voor afwisseling in voeding zorgen voor in de broodtrommels. Alleen maar beter voor je kind!

4. De dropzone

Eén plek waar alle tassen, jassen en schoenen kunnen worden gedropt. Maar ook jouw portemonnee, sleutels en je handtas zodat je nooit wat kwijtraakt.

Als je dit systeem aanhoudt zul je zien dat je nooit aan het zoeken bent en dat de troep in huis een stuk minder wordt.

5. Voorraden inslaan

Genoeg pasta, groenten, soep en snacks. Bij deze moeders hoeven de kinderen niet bang te zijn dat ze geen eten krijgen. Wanneer hun favoriete artikelen in de bonus zijn slaan ze flink in.

Zo zijn ze altijd voorbereid wanneer er een vriendje of vriendinnetje mee eet. Én hoeven ze vaak maar één keer per week naar de supermarkt. Dat scheelt ontzettend veel tijd!

6. Het planbord

Het hangt vaak in de keuken of de woonkamer. Op het planbord staan alle belangrijke afspraken, feestjes, sportdagen en schoolvakanties.

Deze moeders missen op deze manier nooit belangrijke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het eerste tien minutengesprek op school.

7 dingen voor op je to do-list om verder te komen in je leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme