Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Body 26 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn je dagelijkse problemen als je last hebt van hooikoorts

Een week geleden begonnen alle pollen alarmbellen weer te rinkelen. Een echte hel als je hooikoorts hebt. Helemaal zielig voor kindjes maar ook als volwassene een doorn in het oog.

Famme verzamelde de meest voorkomende problemen en irritaties. Herkenbaar voor de hooikoorts patiënten en goed om te lezen voor iedereen die er geen last van heeft, want je mag bést een beetje medeleven hebben.

1. Snot, snot, snot en nog eens snot

Het loopt als een gek uit je neus en bij een nies sproei je ook nog eens alles in het rond. En dan je zakdoeken vergeten… dan weet je van gekheid niet meer waar je het moet smeren. Het op je lip laten druipen is in ieder geval géén optie.

2. Niezen

Maar na je twintigste nies, komt het zeg maar letterlijk en figuurlijk echt je neus uit. Je buik doet pijn en het zweet loopt in straaltjes van je rug. Waarop je de slimme beslissing maakt, ze in te houden en je eruit ziet alsof je in je broek poept.

3. Make-up is géén optie

Want zelfs waterproof is niet bestand tegen jouw half uur durende niesbuien en kriebelende ogen. En net als je denkt dat de ‘wind’ een beetje is gaan liggen en je voorzichtig een klein beetje mascara op doet… begint het weer en kunnen mensen je zomaar aanzien voor schoorsteenveger. Just great…

4. Op sommige momenten denk je dat je dood gaat

Maar dan ook echt… alsof je bent overreden door een trein. Hoe je zo ziek kunt worden van wat stofjes in de lucht is nog steeds iets waar je niet bij kunt. Jij bent in ieder geval uiterst teleurgesteld in je lichaam.

5. Mooi weer = binnen blijven

Ja, je bent dus afhankelijk van gras en bomen of je wel of niet kunt gaan genieten van het heerlijke weer. En meestal trek je aan het kortste eind. Je bent dus eigenlijk gewoon blíj met regen…

6. Dealen met ál die medicijnen en remedies

Wer-ke-lijk álles heb je geprobeerd en iedere keer weer heb je de hoop dat eindelijk vanaf bent. Helaas is dat meestal ijdele hoop en heb jij weer een teleurstelling te verwerken.

Na alle ellende is het tijd voor iets leuks. Deze bruidegom maakt indruk op zijn vrouw. ‘Aaaalll the Single Ladieeeeees’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme