Ellen (38): ‘Sinds ik drie kinderen heb, gaan mijn vrienden er vanuit dat ik niets leuks meer wil doen’

Persoonlijk Laura Saija 13 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Ellen heeft een dochter (6) en een zoon (5). Vorig jaar werd baby Sev geboren en sindsdien is Ellen een trotse moeder van drie kinderen. Helaas gaan haar vrienden er vanuit dat ze nu niets leuks meer wil doen. “Ik voel me vaak buitengesloten”, vertelt ze aan Famme.

“De meeste vriendinnen van mij hebben één of twee kinderen. Ik ben dus een beetje een vreemde eend in de bijt. Want het is natuurlijk niet niks, twee jonge kinderen en een pasgeboren baby. Helaas vullen mensen dit laatste voor mij in, ze gaan er vanuit dat ik het te druk heb om iets leuks te doen.

Drie kinderen

Sinds ik drie kinderen heb, gaan vrienden en familie er helaas vanuit dat ik nergens zin meer in heb. Ik word eigenlijk nooit meer meegevraagd voor een spelletjesavond of een avondje borrelen. Het ergste vind ik nog dat mijn man wel altijd gevraagd wordt door zijn vrienden.

Natuurlijk is het ook best zwaar om kleine kinderen te hebben. Ik ben regelmatig in de nacht wakker, moet veel regelen, breng de oudsten overdag naar school, vriendjes en sport en heb ook nog een baan. Dat betekent natuurlijk niet dat ik geen ontspanning nodig heb.

Moe

Mensen gaan er automatisch vanuit dat ik te moe ben om ’s avonds nog iets te doen omdat ik drie kinderen heb, waarvan één een baby is. Dat vind ik heel jammer en ik voel me af en toe zelfs buitengesloten.

Laatst zat ik ’s avonds op de bank en toen zag ik op social media een foto voorbij komen van vriendinnen die ergens in een café een drankje aan het drinken waren. Ze hadden mij niet uitgenodigd en het leek erop dat ze veel plezier hadden.

Buitengesloten

Ondertussen zat ik in mijn kloffie op de bank en ik was me aan het vervelen. Toen ik de volgende dag vroeg waarom ze mij niet mee hadden gevraagd, kwamen ze met een vage verklaring. Eén van mijn vriendinnen zei dat het een spontane actie was, even last minute bepaald.

Ze wilden wel dat ik meeging, maar wilden me niet meevragen omdat ze bang waren dat ik dan helemaal een oppas moest regelen en dat dat veel te veel gedoe zou zijn. Een andere vriendin zei dat ze ook bang waren dat ik de plannen zou wijzigen en bij mij thuis wilde afspreken in plaats van in het café.

Pijnlijk

Ik vond dit heel pijnlijk om te horen. Ik heb meteen duidelijk gemaakt dat ze me altijd mee kunnen vragen. Liever dat ze me vragen en dat ik niet kan. Grote kans dat ik negen van de tien keer inderdaad niet kan, maar ik word dan in ieder geval niet buitengesloten.”

Had ik maar nooit… ‘Zo snel achterelkaar drie kinderen gekregen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen