Had ik maar nooit… ‘Zo snel achterelkaar drie kinderen gekregen’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 7 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Allison (42). Allison heeft spijt dat ze zo snel achterelkaar drie kinderen heeft gekregen.

“Als klein meisje speelde ik altijd met poppen. Ik had er wel een stuk of vijf en ik verzorgde ze alsof het mijn kinderen waren. In ieder vriendenboekje schreef ik dat ik later als ik groot was moeder wilde worden. Ik zag het ook al helemaal voor me. Schoolexamen, een studie, een jaar reizen, werk zoeken en daarna was ik er helemaal klaar voor. Het enige dat nog ontbrak, was een leuke vriend.

Prins op de schildpad

Hoe hard ik ook mijn best deed en hoeveel dates ik ook had, ik vond mijn prins op het witte paard maar niet. Ik had zelfs al donorzaad overwogen, toen ik op mijn 38ste een leuke man tegenkwam. Ik noemde Jorrit al snel mijn ‘prins op de schildpad’, waarop ik jaren had moeten wachten. Tijdens mijn eerste date vertelde ik al over mijn kinderwens. Dit deed ik omdat ik direct duidelijk wilde zijn. Wilde hij geen kinderen? Dan had het geen kans van slagen. Gelukkig wilde hij net zo graag als ik kinderen.

Stroomversnelling

Onze relatie kwam in een stroomversnelling. Dit kwam ook door mijn leeftijd. Het liefst wilden we twee of drie kinderen, dus we konden geen jaren meer wachten met proberen. Al na een relatie van zes maanden stopte ik met de pil en twee maanden later was ik al zwanger. Drie maanden na de geboorte van onze dochter besloten we voor baby nummer twee te gaan. Het was direct raak. Na mijn tweede bevalling wilde ik aanvankelijk geen kinderen meer. Ik was blij met onze twee dochters maar Jorrit wilde graag nog een derde. Ik liet me overhalen en weer was ik drie maanden na de bevalling zwanger. Ditmaal van een jongetje.

Achterelkaar drie kinderen in drie jaar

We hebben drie kinderen binnen drie jaar gekregen. Ze zijn alle drie in dezelfde maand geboren. Ondanks dat ik dol op ze ben en veel van ze hou, ben ik ook doodmoe. Ik heb dagelijks spijt dat ik zo snel achterelkaar drie kinderen heb gekregen. Iedere keer weer vraag ik mezelf af waarom ik niet eerst een tijdje van mijn eerste kind heb genoten. Waarom moesten we zo snel een tweede en een derde erbij hebben?

Tropenjaren

Natuurlijk zijn dit de bekende tropenjaren en begint het leven pas echt weer een beetje als de jongste vier jaar is, maar dat duurt nog zó lang. Voor Jorrit is het anders. Hij werkt hele dagen en heeft veel energie. Veel meer dan ik. Ik ben bijna drie jaar achterelkaar zwanger geweest en heb voor mijn idee nog helemaal niet bij kunnen komen. Voor een man is dat toch anders. Als ik het over had kunnen doen, had ik het bij één kind gehouden. Of in ieder geval er langere tijd tussengelaten. Niet telkens maar een jaar. Voor nu voelt het echt als overleven. Nog drie jaar te gaan, dan krijg ik hopelijk weer een beetje rust.”

Had ik maar nooit… ‘Het uitgemaakt tijdens mijn zwangerschap’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen