Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Baby 11 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Reizen met baby? 8 redenen waarom dit juist wél een goed idee is

Reizen met een baby? Het is niet iets waar je meteen aan denkt wanneer je net ouders bent geworden. Toch zijn baby’s het ideale reisgezelschap. Waarom? We vertellen het in dit artikel.

De een moet er niet aan denken, maar een andere ouder heeft de vakantie met baby al voor de geboorte geboekt. Reizen met een baby is helemaal niet zo’n gek idee. Het kent namelijk een aantal voordelen.

Reizen met baby

Hieronder geven we een aantal redenen waarom reizen met een baby juist een goed idee is.

1. Baby’s vliegen gratis

Reis je graag met het vliegtuig? Dan kun je gerust je baby meenemen. Je betaalt vaak weinig extra tot de leeftijd van twee jaar. Ook hotels, appartementen en andere overnachtingen kosten nauwelijks meer wanneer je een baby meeneemt. Verder zijn toegangsbewijzen voor toeristische attracties vaak gratis voor baby’s. Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten.

2. Hoe jonger, hoe makkelijker

Hoewel je het misschien niet verwacht, is reizen met een baby veel gemakkelijker dan wanneer je kinderen ouder worden. In verhouding slapen baby’s nog veel en dit betekent dat de reistijd zelf vaak aan ze voorbij gaat. Ook gedurende je vakantiedag heb je iets meer tijd voor jezelf om te kunnen ontspannen. Daarnaast hebben ze voldoende aan borst- of flesvoeding en hoef je dus niet altijd de menukaart van een restaurant vooraf te scannen op kindermenu’s. Wanneer je kind ouder is, zelf kan gaan kruipen of lopen en minder slaapt, wordt het reizen al een grotere uitdaging.

3. Flexibel

Reizen maakt flexibel. Doordat je kinderen al op jonge leeftijd leert wennen aan veel verschillende plekken, worden ze flexibel. Ze leren slapen op andere plekken. Ze wennen aan verschillende geluiden, geuren, talen, culturen en weersomstandigheden.

4. Nog geen mening

Ook een goede reden om met een baby te reizen is het feit dat ze nog geen mening hebben. Je kunt dus nog lekker helemaal zelf bepalen waar je heengaat. Ze vinden er nog niks van!

5. Overal slapen

Baby’s kunnen nog gemakkelijk overal slapen. Of het nou in de kinderwagen of in een auto is: een dutje op een andere plek is zo gedaan. Dat maakt het reizen een stuk gemakkelijker. Wanneer kinderen ouder worden, is dit steeds lastiger en ben je meer gebonden aan een bed voor een middagdutje.

6. Bijzondere herinneringen

De eerste maanden met een kind zijn sowieso een bijzondere tijd. Wanneer je in die periode ook nog eens met je gezin op reis gaat, zul je bijzondere herinneringen maken voor het leven. Misschien weet je kind er later niks meer van, maar als ouder koester je deze momenten voor altijd.

7. Vertragen

Een baby helpt om te vertragen. Doordat er altijd tijd moet zijn voor voeding, slaapjes en verschonen zullen je vakantiedagen er anders uitzien dan voordat je kinderen kreeg. Hierdoor kom je nog sneller in de rustige vakantiemodus.

8. Meer genieten van kleine dingen

Een baby meenemen op reis laat je extra genieten van de kleine dingen. De warme zon, een vers gezette koffie of een middag op het strand zijn al genoeg als kersverse ouder. Ook een goede reden om te gaan reizen met baby!

15 dingen die ik leerde van reizen met kinderen onder de 4 jaar

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme