Droom je wel eens dat je zwanger bent? Dit is wat het betekent

Zwanger Beautify.nl 12 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

We hebben de gekste dromen en vaak weten we ook niet waar de verhalen vandaan komen. Dromen kunnen leuk zijn maar helaas hebben we ook wel eens vervelende nachtmerries. We dromen om gedachtes en gebeurtenissen te kunnen verwerken, maar soms lijkt het nergens op te slaan. Droom jij wel eens dat je zwanger bent, maar heb je nog geen rammelende eierstokken? Het kan ook een andere betekenis hebben.

Wees gerust.

Interpretatie

Je moet dromen nooit letterlijk nemen, want dan gebeuren er wel hele rare dingen. Denk daarom na over wat het zou kunnen betekenen. Dat je droomt over een zwangerschap, betekent niet dat je dat ook echt bent of dat je dat nu zou willen. Luister ook goed naar je onderbuikgevoel na zo’n droom. Was je bang? Dan moet je misschien even checken of je je anticonceptie wel hebt genomen.

Dromen over zwangerschap

Het kan betekenen dat je graag wil dat er een wens in vervulling gaat. Met een zwangerschap gebeurt er iets bijzonders en dit kan je ook vertalen naar andere gebeurtenissen in je leven.

Ook zijn er verschillende scenario’s die je kunt tegenkomen in je droom. We lichten er een paar uit:

1. Je droomt over een bevalling

Als je ‘gaat bevallen’, dan zou dit kunnen betekenen dat je een periode lang moet wachten of lang aan het wachten bent. Als je zwanger bent dan groeit er nieuw leven in je buik, maar als je er over droomt kan het betekenen dat je naar iets nieuws toe aan het werken bent. Misschien is dit wel een nieuwe fase in je leven, een nieuwe relatie, een nieuwe baan of iets heel anders. Ook betekent een bevalling in je droom dat heel hard werkt voor iets en dat je er waarschijnlijk een mooie beloning voor terug gaat krijgen.

2. Je droomt dat iemand anders zwanger is

Heb je het wel eens meegemaakt? Je bent lekker aan het dromen en op eens is een kennis of vriendin zwanger. Altijd grappig om te vertellen de volgende dag, maar wat betekent het? Vaak heeft die persoon jou dan iets nieuws geleerd of heeft die persoon jou geholpen om je doelen te bereiken. Of dit nou in je carrière is of in iets persoonlijks, dat maakt niet uit.

3. Je droomt dat je zwanger bent van je ex

Ook leuk: stel je voor dat je droomt over zwanger zijn van je ex. Tsja, dat is een klein horror-scenario. Maar goed, het is gelukkig een droom. Eigenlijk is het ook best wel positief, want als je hier over droomt betekent het vaak iets goeds. Je droom probeert je te vertellen dat je vorige relatie geleid heeft tot ‘de geboorte’ van nieuwe inzichten. Je bent persoonlijk gegroeid en door de lessen die je hebt geleerd ben je een wijzer mens geworden.

4. Je krijgt meerdere kinderen

Als je droomt over het krijgen van meerdere kinderen, dan kan dit betekenen dat je te veel hooi op je vork neemt. Als je een tweeling (of drieling?!) krijgt, heb je veel balletjes om in de lucht te houden. Een baby is al zwaar, laat staan twee. Doe je te veel op dit moment? Zorg dan voor wat rust in je leven.

Dit artikel verscheen eerder op Beautify.

5x dit verklapt jouw droom over de kwaliteit van je nachtrust

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme