Janneke Jelies uit Een Huis Vol Emigreert: ‘Jennie gaat misschien terug naar Nederland’

Nieuws Laurien Bleeker 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen vrijdag zaten we weer voor de buis voor aflevering twee van Een Huis Vol Emigreert. De familie Jelies zien we in deze aflevering op zoek gaan naar een geschikte woning voor het hele gezin in Spanje. De familie Kraan moet even bekomen van het werk dat ze nog moeten doen voordat de camping die ze gaan runnen open gaat. En vertrekt dochter Jennie Jelies uit Een Huis Vol Emigreert weer naar Nederland?

Johan en Janneke Jelies vertrekken zonder kinderen naar Spanje op zoek naar een huis, want over drie maanden emigreren ze al naar het land waar Johan zo vol van is. “Hij had er geboren moeten worden”, zo vertelt hij in de aflevering. Samen met een makelaar gaan ze op zoek naar een passende woning voor het hele gezin. Het eerste huis is meteen een schot in de roos: het stel is verliefd op de ruimte, de locatie en het zwembad.

Het tweede huis dat ze bekijken blijkt een oud klooster te zijn. Inclusief een graftombe in de tuin. Of de Jelies daar nu zo blij van worden…

Later besluit het stel een wandeling te maken in het aangrenzende dorp, wat wel erg uitgestorven is. Dat komt omdat de mensen een ‘tjsesta’ houden, aldus Johan. Wat hij bedoelt is waarschijnlijk een siësta, maar ach, iedereen weet waar hij het over heeft.

Gaat Jennie uit Een Huis Vol Emigreert weer terug naar Nederland?

Aan KRO-NCRV vertelt Janneke Jelies dat het ondertussen heel goed gaat met het gezin in Spanje, waar de familie alweer een half jaar woont. “Het was een emotionele rollercoaster, maar het was het dubbel en dwars waard”, zo laat ze weten. Het enige is dat oudste dochter Jennie haar draai niet kan vinden onder de Spaanse zon: “Jennie gaat misschien binnenkort een tijdje naar Nederland, die kan haar draai hier nog niet vinden. Dat vind ik natuurlijk heel moeilijk. Maar ik heb liever een gelukkig meisje in Nederland, dan een ongelukkig meisje bij ons.”

De familie Kraan

Ook de kinderen van de familie Kraan hebben het zwaar, is te zien in de tweede aflevering van Een Huis Vol Emigreert. Na een lange dag wil moeder Kraan het nieuwe huis nog even bekijken, maar de kinderen zijn zo moe en hongerig, dat ze allemaal chagrijnig op de grond gaan zitten. De kijkers van het populaire programma hebben daar wel een mening over.

Dochter Julia is een echte puber

Dochter Julia weet nog niet zo goed wat ze van het hele plan van haar ouders moet vinden. Gelukkig vertelt moeder Linda aan KRO-NCRV dat het nu best goed met Julia gaat: “Julia is gewoon een echte puber, ook al is ze nog maar twaalf. Op een goeie dag vindt ze het hier fantastisch en op een mindere dag denkt ze dat het in Nederland beter is.”

Kijkers hebben medelijden met kinderen uit Een Huis Vol Emigreert: ‘Wat doe je al die kinderen aan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme