Kijkers van Een Huis Vol staan perplex: ‘Wauw, 1268 euro voor kinderkleding…’

Nieuws Laurien Bleeker 5 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Het is weer genieten geblazen elke werkdag om 19.05 uur op NPO 1, want dan wordt Een Huis Vol 2023 (alweer het zestiende seizoen!) uitgezonden.

Dit keer weer met het gezellige gezin Cudogham uit Amsterdam, bakkersfamilie Nagelkerke die we zo’n vijf jaar geleden ook al konden volgen en twee nieuwe gezinnen: de familie Blom uit Bodegraven en de familie Wildeman uit Rotterdam. We geven een greep uit de reacties van de kijkers van Een Huis Vol.

Na een week vol gebeurtenissen in Een Huis Vol is de tweede week van seizoen zestien van start gegaan gisteren. De kijkers zich ondertussen nogal een mening gevormd over de gezinnen Cudogham, Blom, Nagelkerke en Wildeman.

Zo is te zien dat de familie Nagelkerke gaat winkelen met de kinderen. Ze hebben nieuwe kleding nodig en aan het einde van de shopping spree wordt door moeder Nagelkerke 1268 euro betaald. Kijkers van Een Huis Vol staan perplex en reageren volop op dit hoge bedrag:

Kinderbijslag net gestort

De reacties liegen er niet om, maar vader Nagelkerke legt uit dat de kinderbijslag net gestort is. (Reken maar uit: 8 keer ruim 300 euro is rond de 2500 euro). Van de kinderbijslag kopen ze twee keer per jaar nieuwe kleding voor de kinderen. Voordat ze gaan shoppen worden alle kledingkasten uitgezocht. Sommige items worden weg gedaan, andere kledingstukken gaan door naar de andere kinderen.

Moeder Sofie houdt goed bij wie wat nodig heeft en gaat voor kleding van goede kwaliteit. Dan kan het doorgegeven worden. Bewust winkelen dus.

Reacties van de kijkers van Een Huis Vol

Wat de kijkers ook opvalt (en irriteert) is dat baby Blom constant in de draagzak zit. De familie heeft geen box waar de baby in gelegd kan worden en dus hangt hij meer wel dan niet aan de buik van vader of moeder Blom. De chaos in de familie valt ook op, evenals de kinderen die volgens de kijkers geen grenzen aangeleerd krijgen.

Dat vader Blom zijn dag met de kinderen ‘papadag’ noemt, vinden de kijkers vreselijk. Als de kinderen dan ook nog ‘u’ tegen hun ouders zeggen, is de maat vol:

Wat is er met de muren van de familie Wildeman?

Ook over de familie Wildeman uit Rotterdam is wat te zeggen, zo vinden de kijkers. Vooral de keuze van de inrichting van het huis valt op. Overal in huis staat met grote letters wat iets is, zoals open haard en keuken. De muren vinden de kijkers vooral lelijk en ze begrijpen ook niet dat elk kind van tafel sprint zodra die het bordje leeg gegeten heeft (terwijl de rest nog aan het eten is):

Voorzichtig positieve reacties van de kijkers over de familie Cudogham uit Amsterdam

De familie Cudogham uit Amsterdam komt ook aan bod onder de reacties van de kijkers, al zijn die (meestal) iets positiever dan de reacties over de andere families van Een Huis Vol:

Over het zoeken van paaseieren in een openbaar park hebben de kijkers toch nog wat puntjes van kritiek op de familie Cudogham:

Weer genieten van Een Huis Vol, maar er klinkt ook kritiek: ‘Totaal niet spontaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme