Waarom het heerlijk is om eerder op te staan dan de rest van je gezin 

Mind Vera Guldemeester 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je iedere ochtend aan het haasten om je kinderen klaar te maken voor school en jezelf voor werk? Misschien moet je het vanaf nu anders aanpakken. Waarom zet je je wekker niet een uurtje eerder dan de rest van je gezin? Hieronder geven we een aantal redenen waarom eerder opstaan dan de rest in huis heerlijk is.

Iedere dag gestrest starten is niet fijn. Niet voor jezelf, maar ook niet voor je gezin. Ben je er klaar mee om iedere ochtend meerdere malen naar je kinderen te roepen dat ze op moeten schieten? Probeer het vanaf nu eens anders aan te pakken.

Uur eerder opstaan

Sta je normaalgesproken rond 7.00 uur op en sta je vervolgens om 8.30 zwetend en hijgend op het schoolplein om je kinderen af te zetten? Probeer het eens op een andere manier. Zet je wekker in het vervolg een uur eerder, dus om 6.00 uur. Op die manier begin je je dag een stuk fijner. Maar waarom?

Ongehaast wakker worden

Wanneer je wekker gaat spring je normaalgesproken direct uit bed en begint de race tegen de klok. Elke ochtend zie je hier weer tegen op. Wanneer je een uur eerder opstaat heb je meer tijd en hoef je niet te stressen en te rennen. Je kunt rustig wakker worden en zo begint de dag direct op een prettigere manier.

Tijd voor jezelf in de ochtend

Het hebben van kinderen is fantastisch, maar het is ook druk. Het is fijn om, voordat het hele gezin wakker wordt, even tijd voor jezelf te hebben. Doe wat yoga oefeningen, lees de krant, neem een warme douche en maak eerst een ontbijtje voor jezelf. Je zal zien dat het eerder opstaan de moeite waard is.

Tijd voor een warme kop koffie

Wanneer heb je voor het laatst een warme kop koffie gedronken? Moeders drinken negen van de tien keer lauwe of zelfs koude koffie. Als je eerder opstaat dan de rest van je gezin, kun je in alle rust je kop warme koffie drinken, waarna je de rest van de dag zeker aan kan.

Je kinderen wakker maken: dit is de beste manier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme