5x mega eerlijke Instagram-accounts voor als je niet op een roze wolk zit

Ouderschap Valéry de Voijs 18 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je even door Instagram scrolt zul je de één na de andere babyfoto op je tijdlijn voorbij zien komen. Allemaal bekroond met de mooiste teksten. Met altijd de welbekende hastags als #happiness, #proudmommy #inlove en #rozewolk in de captions. Maar wat als die roze wolk bij jou ver te zoeken is?

En toch zul je je schamen om erover te praten. Daar kunnen deze accounts verandering in brengen.

Geen roze wolk

Waarschijnlijk doe je stiekem heel hard mee met het posten van mooie foto’s. Als bekenden je tegenkomen met je kinderwagen en opgewekt vragen hoe het gaat zal jij met een grote glimlach zeggen dat het allemaal goed gaat. Maar wat als we allemaal eens eerlijk zouden zijn? Deze Instagram-acounts gaan je voor en laten met hun content zien hoe het ook anders kan.

@geenrozewolk

De naam zegt het al. Even geen roze wolk. Een boodschap waar veel moeders kracht uit kunnen halen. Tilda laat op een open, kwetsbare en eerlijke manier zien dat het niet áltijd goed hoeft te gaan, en dat het heel normaal is dat het niet gaat zoals jij jezelf dat had voorgesteld.

En die boodschap lijkt nodig te zijn. Met ruim 14.9 duizend volgers weet Tilda veel moeders te inspireren. Naast deze Instagram-pagina kun je terecht bij Tilda terecht voor ‘mamacoaching’, zowel één op één als in een groep. Naast coach is Tilda auteur van het boek ‘Toen kreeg ik weer lucht‘ en spreekt ze over gerelateerde zaken ‘The Real Deal‘.

@ewelina_eindelijkslapen

Ewelina is naast socioloog ook slaapcoach en helpt moeders om vanuit liefde en intuïtie in verbinding te staan met je kind. Daarbij geeft ze allerlei handige tips en is ze eerlijk over haar eigen ervaringen en de ‘fouten’ die zij maakte toen ze net moeder was. Ook Ewelina geeft haar volgers mee dat het heel normaal is om niet op een roze wolk te zitten.

@postpartum__depression

De naam van dit Instagram-account klinkt misschien niet zo vrolijk, maar handig kan ie zeker wel zijn. Je vindt er niet alleen eerlijke verhalen van andere moeders die even niet op een roze wolk zitten, maar je kan er ook terecht voor nuttige info. Weet jij bijvoorbeeld wat het verschil is tussen het hebben van de babyblues, en een depressie?

@mamapsychologists

Chelsea & Caitlin helpen moeders met handige tips om -ondanks alle nare emoties die je voelt, ook weer te kunnen genieten van het moederschap. Daarbij is het een hele geruststelling om te weten dat je hier niet alleen voor staat.

@mothercarejourney
Hét account dat je wilt volgen als je wel wat zelfcompassie kan gebruiken. Voor de dagen dat jij even geen kracht hebt om jezelf een complimentje te geven, dan is Runda er met haar aanmoedigende woorden. Voor alle moeder die even niet op een roze wolk zitten: je bent niet alleen. Het wegnemen kunnen deze Instagram-accounts niet, maar hopelijk bieden ze wel wat steun.

Meer weten over postnatale depressie? Je leest het hier

Verloskundige Britte: ‘Geen roze wolk? Stel jezelf deze vier vragen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme