Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Kinderen 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Van Zweden tot Kameroen: dit zijn de eerste hapjes van baby’s over de hele wereld

Hier in Nederland zijn we gewend om onze baby’s als eerste hapje een groente- of fruitpuree te geven. Maar hoe zit dat in andere landen over de hele wereld? Want ieder land en iedere cultuur heeft zo zijn eigen gewoontes en tradities. Wij vertellen je wat de eerste hapjes zijn van baby’s over de hele wereld.

Misschien ben je er altijd vanuit gegaan dat over de hele wereld het eerste vaste voedsel van kinderen groente of fruit is. Maar dat blijkt niet het geval, andere landen doen het namelijk heel anders dan wij hier in ons koude kikkerlandje gewend zijn.

Eerste hapjes over de hele wereld

Wij zetten een aantal eetgewoonten van over de hele wereld voor je op een rij.

Japan

In Japan geven moeders hun baby’s okayu, oftewel, rijstepap. In het begin maken ze dit neutraal en vloeibaar klaar, maar als de baby’s ouder worden laten ze de rijst grover.

Zweden

Ten noorden van ons, in Zweden geven ze baby’s vanaf zes maanden Välling. Dit product is een soort kant en klare kunstvoeding maar dan veel dikker. Het is meer een kruising tussen kunstvoeding en pap, en best wel zoet. Maar de Zweden zweren erbij.

Jamaica

In Jamaica geven moeders hun baby’s net als wij gewend zijn gepureerd fruit. Alleen dan wel het fruit dat zij gewend zijn. Zo eten Jamaicaanse baby’s voornamelijk mango, naseberry en guave.

Kameroen

Waterige polenta geven aan je baby? Dat doen ze in Kameroen, hoewel dat is het niet echt maar daar lijkt het wel op. Grappig: ze noemen het gewoon pap. Deze pap is gemaakt van gefermenteerd maismeel.

India

In India krijgen baby’s Daliya. In plaats van maïs of rijst is deze pap gemaakt van gebroken tarwe. Het is een goede bron voor koolhydraten, maar Daliya bevat ook veel ijzer en vezels.

Midden Oosten

Wij zijn gewend om hummus op ons brood te smeren, maar in het Midden Oosten is het niet ongewoon om hummus te geven als babyvoeding.

Lees ook:

Van Frankrijk tot Japan: zo zien de bedtijden eruit van kinderen over de hele wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme