Eline (30): ‘Mijn man vindt dat ik mijn dochter te bloot kleed’

Persoonlijk Valéry de Voijs 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Fashionista Eline (30) is dol op trendy kleding en kleed zichzelf (en haar kind) dan ook het liefst volgens de laatste modetrends. Ook haar dochter loopt in de meest hippe outfits. Deze kleding is volgens de vader van het gezin echter te bloot.

“Tijdens de eerste weken van mijn zwangerschap hoopte ik dat ik een dochter zou krijgen. Toen er tijdens de pretecho uit kwam dat het een meisje was, kon mijn geluk niet op. Vanaf het tweede trimester ben ik begonnen met het uitzoeken van leuke kleertjes en schoenen.

Ik kleed haar wel drie keer per dag om

Ik kon urenlang op Pinterest of Instagram zoeken naar leuke outfits voor baby’s of kleuters. Nog voor mijn dochter geboren was, hing haar kledingkast vol met kleurrijke outfits van hippe merken.

De afgelopen vier jaar heb ik mijn dochter dagelijks met plezier aangekleed. Het liefst kleed ik haar wel drie keer per dag om en maak ik wel honderden foto’s. Ik zoek zelfs online naar ‘Instagram worthy places’ voor coole locaties. Vervolgens zoek ik er een passende outfit bij en neem mijn dochter mee op sleeptouw voor een fotoshoot. Mijn dochter vindt het allemaal prima en het is een leuk moment om als moeder een connectie te voelen met je dochter.

Afgelopen zomer zijn we met het gezin door Europa getrokken. Tijdens deze vakantie heeft mijn man zich enorm geïrriteerd aan de outfits die ik mijn dochter aan trok. Hij vond het allemaal te bloot voor een meisje van drie jaar. Hij vond het niet gepast dat mijn dochter met een blote buik rondliep.

Hij vindt de kleding voor mijn kind te bloot

We hebben veel discussies gehad en uiteindelijk heeft hij zich er vorig jaar bij neergelegd. Dit jaar lijk ik de meningsverschillen echter niet te kunnen winnen. Ook deze zomer willen we namelijk door Italië gaan reizen. Dit moet naar mijn mening natuurlijk weer helemaal in stijl. Ik ben dan ook nu al bezig met het kopen en uitzoeken van leuke outfits voor mijn dochter.  

De meeste outfits keurt mijn man af. Hij vindt crop tops een no go en ziet mijn dochter het liefst in meer bedekte kleding. Ik ben het er niet mee eens. We reizen in de zomer door een Europees land; daar hoort leuke hippe kleding bij; die zijn nu eenmaal iets luchtiger dan dikke winterkleding.”

Goedkope ‘Primark’-kleding of dure merkkleding voor je kind? De voor- en nadelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme