Cringy! 5x de ergste momenten om ongesteld te worden

Body Valéry de Voijs 28 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

Er bestaan twee typen vrouwen. Het ene type heeft een regelmatige menstruatiecyclus en weet precies wanneer ze ongesteld moet worden. Het maandverband en de tampons worden netjes meegesleept in de handtas, en de witte broeken worden vermeden. Bij het andere type gaat dat nét even anders. Met beschamende momenten tot gevolg. Daar weet Famme’s redacteur Valéry (30) alles van. Zij deelt haar vijf meest beschamende momenten.

Net als bij veel vrouwen is er ook bij Valéry de diagnose PCOS gesteld. Daardoor blijft haar menstruatie soms maanden uit, of wordt ze op een onverwacht (en vaak ongunstig!) moment opeens ongesteld.

Onverwacht ongesteld

“Echt. Heel. Beschamend. Dat zijn de enige woorden die in me opkomen als ik denk aan al die keren dat ik onverwacht ongesteld werd. In de hoop dat de betrokken personen dit nooit zullen lezen, deel ik mijn meest cringy moments:

Een eerste date

Via een bekende dating app (don’t judge me) kwam ik met deze jongen in gesprek. Snel wisselden we telefoonnummers uit, en we kletsten erop los. Na een week besloten we om af te spreken. Ik kwam net terug van vakantie en met m’n zongebruinde koppie voelde ik me zelfverzekerder dan ooit. We spraken af bij een cafeetje in de Pijp in Amsterdam. Toen ik binnenkwam zag ik hem meteen. Hij zat op een bankje bij het raam, dus ik ging gezellig naast hem zitten. In kleermakerszit. Dat detail wil je onthouden. Want fast forward: aan het einde van de date ging ik naar de wc. En jawel, je raadt het al. Mijn hele broek zat onder het bloed! Met een hoofd, zo rood als m’n kledingstuk kwam ik terug naar ons tafeltje. Ik zei dat ik maar naar huis moest gaan. Zijn reactie? “Ik had het al gezien!”. Het grappige is dat hij nog wilde afspreken daarna, maar ik durfde hem niet meer onder ogen te komen.

White Party

Ik had nog aardig wat wilde haren tijdens m’n studententijd. Tijdens een stage op een Caribisch eiland besloot ik met m’n nieuwe vriendinnetjes naar een nieuwe hippe club te gaan. Er was die avond een white party georganiseerd. In compleet witte outfits arriveerden we bij de club. Al snel werden we door de DJ naar boven geroepen. We mochten naast hem op een verhoging dansen. Dat aanbod konden wij niet afslaan! Pas toen ik in de vroege ochtendglorie thuiskwam zag ik de schade. Die broek kon ik dus weggooien.

Tijdens het paragliden

Ik neem je even mee naar een klein pittoresk dorpje naast Evian, in het zuiden van Frankrijk. Een prachtige omgeving waar bergtoppen en een enkele berggeit het tafereel versieren. Een vredige, schilderachtige omgeving waar geen ruimte is voor gekke fratsen. Zou je denken. Maar daar was deze ramptoerist. Vol adrenaline kwam ik het dorp binnen gesjeesd. Ik ging namelijk eindelijk paragliden! In m’n korte broek en gympen was ik er helemaal klaar voor. Ik koos natuurlijk voor de optie om het hele gebeuren te filmen. Ik had de rit van m’n leven. Tot ik terugkwam. Ik kreeg de videobeelden eerst te zien, zodat ik kon kiezen of ik het filmpje wilde kopen of niet. De laptop werd opgestart, en de instructeurs keken enthousiast mee. Op het scherm zag je mijn blije hoofd, genietend van het uitzicht. Mijn benen uit elkaar in het zitje. Met een giga vlek in mijn kruis. Die video heb ik uiteraard niet gekocht.

Toen ik mijn ex zag

Het was mijn eerste ‘echte’ verkering. Ik was achttien, woonde net in Amsterdam en was mega verliefd. Toen hij het na een jaartje uitmaakte brak mijn hart. Een maand later stond ik voor zijn deur. Ik moest namelijk nog wat spulletjes bij hem ophalen. Een pyjama, wat kleren, een boek, toilettasje… dat soort dingetjes. Het was dé perfecte kans om heel stoer te laten zien hoe goed het zogenaamd wel niet met me ging. Zelfverzekerd liep ik het studentenhuis binnen en maakte met al z’n huisgenoten even een praatje. Daarna pakte ik m’n tasje en zei hem zo luchtig mogelijk gedag. Hij zwaaide zelfs nog vanaf het balkonnetje toen ik mijn fiets pakte! Mijn vriendinnetje stond op de hoek te wachten. Toen ik aankwam in m’n witte jurkje sloeg ze een hand voor haar mond. Dat moment zal ik nooit meer vergeten.

Ongesteld aan het zwembad

Eigenlijk is dit wel vaker gebeurd, maar deze keer was het wel erg beschamend. Ik droeg namelijk een wit met rood gestreept broekje en zat aan de rand van het zwembad. Iemand maakte een foto van mij, en in mijn enthousiasme zette ik de foto meteen op Instagram. Tot iemand reageerde met de vraag of ik een tampon wilde lenen. Ik dook meteen met mijn hoofd naar beneden en zag de vlek. Het was me op de foto helemaal niet opgevallen!”

Sorry, not sorry! Deze beschamende dingen doen we allemaal wel eens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme