Eva Longoria laat haar kleuter koffie drinken en dit is haar reden

Celebs Valéry de Voijs 4 mei 2023
Leestijd: 2 minuten
ANGELA WEISS / AFP

We kennen haar waarschijnlijk allemaal van de ooit zo populaire serie Desperate Housewives. Eva Longoria (48) wist in de serie met haar donkerbruine lokken haar knappe tuinman te verleiden. Tegenwoordig is de actrice moeder van een (mega schattige) zoon. Longoria maakt zich daarbij niet zo druk om cafeïne: zij laat haar zoon namelijk koffie drinken en wel om deze redenen.

Wij zijn fan van koffie. Eigenlijk zijn wij stiekem gewoon dol op alles waar voldoende cafeïne in zit om onze dagen mee door te komen. Maar wanneer het om onze kinderen gaat, zijn we doorgaans iets voorzichtiger cafeïne.

Eva Longoria over het moederschap

Voor haar hoofdrol in Desperate Housewives krijgt de actrice meerdere Oscars. En terecht, haar acteertalent mag er wezen. Naast haar acting skills, is Longoria moeder van vier kinderen in totaal. Naast haar drie stiefkinderen, raakt ze vijf jaar geleden in verwachting van haar biologische zoon. Santiago Enrique Bastón (4) heeft zijn looks waarschijnlijk van zijn moeder, want hij steelt met zijn knappe koppie vaak de show. Longoria noemt hem zelfs haar ‘favorite person in the world’.

Verder vertelt Longoria eerder aan Now dat ze het fantastisch vindt om moeder te zijn: “Ik vind het zo bijzonder om verantwoordelijk te zijn voor het begeleiden van een ander mensje. Ik mag hem begeleiden om hopen dat hij later zijn steentje bijdraagt aan deze wereld.”

Koffie en kleuters: een goede combinatie?

Met haar optimistische instelling, wil Longoria haar zoon ook positieve dingen leren. Dat begint volgens haar bij zijn voeding. De 48-jarige moeder wil haar zoon namelijk leren om neutraal naar eten te kijken. Ze wil het eten niet labelen als ‘goed’ of ‘fout’, maar ze hoopt dat haar zoon een gezonde relatie heeft met voedsel.

In een interview met Popsugar vertelt Longoria dat haar zoon Santiage tegenwoordig alles eet wat hij ziet: “Als hij mij iets ziet eten, wil hij dat ook. Hij is bijvoorbeeld geobsedeerd door mijn ochtendkoffie. Als hij vraagt of hij wat mag hebben, zeg ik: ‘Absoluut, maar misschien vind je het niet lekker.’ Ik wil vooral dat hij nieuwsgierig blijft.” Wanneer Santiago eten of drinken wil proeven, doen zij dat bij Longoria thuis aan de hand van zijn zintuigen: kijken, ruiken, voelen en proeven.

Santiago’s kennis over voeding is behoorlijk ontwikkeld. Volgens de actrice kan haar zoon duidelijk het verschil herkennen tussen een margarita, een biertje of een glas wijn. Of het heel nuttig is dat een kleuter verschillende soorten alcoholische drankjes kan vaststellen, is nog maar de vraag. Dat het stimuleren van nieuwsgierigheid naar voeding zijn vruchten afwerpt is echter wel duidelijk.

Dit is het aantal kopjes koffie dat je per dag mag drinken als je zwanger bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme