Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Persoonlijk 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Eva (35): ‘Mijn man laat onze kleuter alleen in bad’

Eva (35) en haar partner liggen niet altijd op één lijn wanneer het over de opvoeding van hun 4-jarige zoon aankomt. Dat verschil wordt ook duidelijk wanneer het aankomt op de baddertijd. Eva’s man laat hun zoon namelijk alleen in bad, terwijl Eva het daar niet mee eens is.

Dat mijn man veel losser en gemakkelijker is, weet ik inmiddels wel. Van nature heb ik meer stress en wil ik dingen goed plannen. Mijn man daarentegen is veel meer van de losse aanpak en ziet nooit beren op de weg. Als we bijvoorbeeld een hele dag weggaan, wil ik het middagdutje goed plannen. Mijn man is van mening dat een powernap van een half uur in de auto goed genoeg is.

We liggen niet op één lijn

Ook met onze eetgewoonten liggen we niet helemaal op één lijn. Ik ben veel strenger en wil dat mijn zoon altijd zijn groenten op eet. Wanneer we bij het consultatiebureau te horen kregen dat onze zoon aan de zware kant was, nam ik dat behoorlijk serieus op. Ik wilde dan ook dat hij voldoende fruit en groenten zou eten. Mijn man is wederom ook hier veel gemakkelijker in. Hij vindt het prima als onze zoon alleen zijn toetje eet en zijn warme maaltijd laat staan.

Toen onze zoon nog jonger was, waren onze meningsverschillen minder groot en belangrijk. Onlangs is onze zoon vier jaar geworden en dat maakt dingen toch net wat anders. Ik heb bepaalde normen en waarden waar ik graag aan wil vasthouden. Wanneer mijn kind bij een klasgenootje wil spelen, vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat ik de ouders ontmoet. Ik wil immers weten waar mijn kind zijn middag spendeert. Ook hier is mijn man weer heel gemakkelijk in en zegt dat ik wat meer vertrouwen moet hebben.

Laatst liep ik de trap op en hoorde het water kletteren in het bad. Ik ging er vanuit dat mijn man bij mijn zoon zat terwijl hij een bad nam. Ik heb er verder geen aandacht aan besteed en ben weer naar beneden gegaan. Op dat moment zag ik mijn man achter in de tijd achter de grasmaaier. Ik schrok natuurlijk enorm en ben meteen naar de badkamer gerend. Daar trof ik mijn zoon vrolijk kletterend aan in bad.

Ik trof mijn zoon alleen aan in bad

Eigenlijk was er niet veel aan de hand. Mijn zoon vermaakte zich prima in het sop en met zijn speelgoed en mijn man liep vrolijk met zijn grasmaaier door de tuin. Toch was ik heel emotioneel en raakte ik in paniek. Ik kon alleen maar denken hoe verkeerd het had kunnen aflopen.

Ik vertelde het verhaal aan mijn vriendinnen en ik kreeg gemengde reacties. Sommige vriendinnen stonden aan de kant van mijn man, terwijl andere vriendinnen mijn reactie heel goed begrepen. Zelf weet ik ook niet goed wat ik er mee moet. Ik zou best willen dat ik iets losser zou zijn en dingen gemakkelijker los kan laten. Maar aan de andere kant ben ik als de dood dat er iets met mijn kind gebeurt.

Famme test: natuurlijke badproducten voor je baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme