Famme zoekt een stagiair(e) redactie & social media

Lifestyle Laura Saija 20 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Famme.nl en JMouders.nl zijn op zoek naar een redactie- & social media-stagiair(e)! Deze twee titels vormen samen het Parenting-cluster en we zoeken iemand die voor alle twee de titels kan schrijven. Kun jij op een creatieve manier over schrijven, zodat je onze lezers kunt inspireren? Dan zoeken we jou!

Het Parenting-cluster bestaat uit twee titels:

  • Famme is hét ouderschapsplatform voor bewuste, relaxte en nieuwsgierige moeders (en vaders) met kind(eren) tot 4 jaar. Altijd herkenbaar en persoonlijk, zodat je je geïnspireerd en gesterkt voelt.
  • J/M Ouders maakt opvoeden leuker, ontspannender en makkelijker. Of het nu gaat om kleuters of pubers, wij relativeren en brengen kennis en inspiratie naar iedere ouder in Nederland. Met prikkelende columns, persoonlijke verhalen en how-to-gidsen. Een mix van (ervaringen)deskundigheid en wetenschap.

Om onze lezers te blijven voorzien van leuke en interessante content, zoeken wij vanaf september (eerder of later in overleg) een stagiair(e).

Dit ga je doen

Als stagiair(e) draai je volop mee in ons redactieteam. Je bedenkt originele invalshoeken bij het nieuws, belt na, gaat op pad en maakt mooie verhalen. Ook is het mogelijk om te werken aan podcasts, video’s. Daarnaast is het een pre als je weet wat werkt op Facebook, Twitter en Instagram.

Herken je jezelf in dit profiel?

  • Je studeert Journalistiek, Creative Business of een andere relevante hbo- of wo-opleiding en zoekt een stage, liefst voor minimaal drie maanden;
  • Je hebt zit vol ideeën
  • Je kunt goed schrijven en social media kent voor jou geen geheimen;
  • Je bent bekend met SEO en Google Analytics of bent bereid dit te leren;
  • Je bent enthousiast, gedreven en hebt er bovenal heel veel zin in!

Wat bieden wij jou?

Je maakt onderdeel uit van een klein, maar hecht team. We leren je de kneepjes van de online journalistiek en je krijgt de kans om eigen ideeën/strategieën uit te rollen op een landelijke nieuwssite. Uiteraard krijg je een stagevergoeding, van 350 euro per maand. Parttime stage lopen is ook mogelijk, vergoeding is dan naar ratio.

Sanne Verweij, journalistiekstudent aan de Cristelijke Hogeschool Ede liep al eerder stage op onze redactie. Zij zegt daarover: “Het leek me van tevoren wat moeilijker om voor de doelgroep (aanstaande) ouders te schrijven, terwijl ik zelf geen kinderen heb. Gelukkig bleek dit hartstikke leuk, omdat ik vanzelf in de doelgroep ondergedompeld werd en zelf een lijstje met ideeën mocht opstellen waar ik mee aan de slag kon. Daarom was dit een hele  leerzame stage!”

Periode

Ben jij beschikbaar vanaf september (eerder of later in overleg)? Laat dan van je horen door te mailen naar Laura Saija via [email protected]. We zien jouw motivatie, cv en een artikel van jouw hand graag tegemoet. Heb je vragen? Dan horen we natuurlijk ook graag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme