Famme test: de beste kinderstoel voor je kind

Baby Laura Saija 18 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je zwanger bent krijg je er een heleboel extra keuzes bij. Naast een babynaam, moet je opeens ook een hele babyuitzet kopen. Luiers, kinderwagens en rompertjes, grote kans dat jij soms niet weet wat je moet kiezen. Gelukkig is Famme er om je te helpen. In de rubriek Famme test, vertellen wij je namelijk onze eerlijke mening over babyproducten. Deze keer: de beste kinderstoel voor je kind.

Famme test: de beste kinderstoel voor je kind

Famme testte vier kinderstoelen en we vertellen onze bevindingen.

Stokke Tripp Trapp

Laura testte Trip Trap van Stokke. Een stoel die al in 1972 ontworpen is. “In huis gebruiken we voor alle drie de kinderen een Stokke Tripp Trapp. We hebben voor deze zwarte stoel gekozen omdat het een meegroeistoel is met een tijdloos ontwerp die goed in het interieur past. Kinderen kunnen deze stoel gebruiken Het is een solide kinderstoel die stevig staat. Voor de dreumesperiode kun je een zitje en veiligheidsgordels erop zetten, zodat je kindje er niet uit klimt. Als dit zitje erop zit, is het wel belangrijk om aan de achterkant van de stoel extensies te plaatsen zodat je kindje niet gaan wippen in de stoel. Ook kun je ervoor kiezen om een eetblad erop te zetten als je kind nog klein is. Deze monteer je door de stoel iets los te schroeven. Het eetblad is precies groot genoeg voor een bordje en drinken.”

Stokke Tripp Trapp Bol.com

Prijs: 219 euro
Cijfer: 9

Je koopt de Stokke Tripp Trapp hier.

Cybex Lemo kinderstoel

Lisa gebruikt in huis de Cybex Lemo kinderstoel. “Deze stoel vond ik persoonlijk qua design wat mooier dan de bekende Stokke Tripp Trapp, maar hij heeft wel dezelfde mogelijkheden. Het is een moderne meegroeistoel waar je jarenlang plezier van hebt. Een groot voordeel ten opzichte van de Tripp Trapp (die heb ik namelijk zelf ook gehad) vind ik dat je deze stoel super makkelijk kan verstellen in hoogte en zitdiepte. Je hebt er zelfs maar één hand voor nodig, terwijl je een Tripp Trapp eerst half uit elkaar moet schroeven.

Zelf heb ik de versie met een houten zitting en aluminum frame, maar hij is ook met kunststof zitting in leuke kleurtjes verkrijgbaar. Je kunt de stoel uitbreiden met een newbornset, die je vanaf de geboorte kunt gebruiken en een babyset voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten. Ook een los eetblad kun je erbij kopen. De stoel staat verder stevig en de achterste poten hebben wieltjes. Hierdoor is de stoel gemakkelijk te verplaatsen, maar belangrijker nog. Als je kind zich afzet tegen de tafel rolt de stoel weg in plaats van dat hij naar achter kantelt. Ik ben fan.”

cybex lemo
Bron: Cybex

Prijs: 239 euro
Cijfer: 9,5

Je koopt de Cybex Lemo hier.

ANTILOP kinderstoel Ikea

Ook testte Laura de Antilop kinderstoel van Ikea. “In de tuin gebruiken we de Antilop kinderstoel van Ikea. “De Antilop kinderstoel van Ikea is een prima kinderstoel die doet wat hij moet doen. De kinderstoel is makkelijk uit elkaar te halen. De poten kunnen eraf gehaald worden en zo kan de stoel goed opgeborgen worden. De stoel staat stevig op vier lange poten, maar wiebelt wel een beetje. Er zit een veiligheidsgordel bij die om de benen van je kind bevestigd kan worden. De stoel kan niet worden aangepast aan de groei van je kind, er is één positie en stand. Ook kun je bij de kinderstoel veen eetblad kopen voor de allerkleinsten. Verder is deze witte plastic kinderstoel niet heel mooi, maar wel enorm praktisch. Het allermooiste is natuurlijk de prijs. Voor 14,99 euro koop het hem al zonder eetblad. Ook handig om een extra exemplaar bij opa en oma te hebben staan of bijvoorbeeld voor op de camping.”

ikea kinderstoel
ANTILOP kinderstoel Ikea

Prijs: 14,99 euro
Cijfer: 7

Je koopt de ANTILOP kinderstoel hier. 

Puck Plain kinderstoel

Naast de Cybex Lemo heeft Lisa ook de inklapbare Puck Plain kinderstoel: “Wij hebben deze kinderstoel gekocht voor erbij, handig voor visite of voor buiten. Hij is makkelijk in te klappen en neemt dan heel weinig ruimte in. Zo kunnen we hem makkelijk in de gangkast bewaren. De stoel is geschikt vanaf het moment dat kinderen kunnen zitten en wordt geleverd met veiligheidsgordels en een afneembaar eetblad, dat is fijn want die kun je na gebruik makkelijk reinigen met een vochtige doek, of zelfs in de vaatwasser. De stoel is verder heel licht (7 kilogram) en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Het is een prima stoel die er ook best leuk uit ziet en die redelijk stevig staat. Het is echter geen meegroeistoel en hij heeft maar één stand. Fijn voor erbij!”

puck plain
Bron: Puck Plain

Prijs: 54,99
Cijfer: 7

Je koopt de Puck Plain kinderstoel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen