Binnenkort een fotoshoot met je gezin? Dit moet je dragen voor prachtige plaatjes!

Kinderen Maaike van de Graaf 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Niks is zo waardevol als het hebben van een aantal prachtige foto’s van je gezin. En mocht jij binnenkort nou een fotoshoot met je familie op de planning hebben staan, lees dan even verder. In dit artikel geven we namelijk een paar hele handige tips over wat je nou precies moet dragen.

Want geloof ons: als je met onderstaande dingen rekening houdt, zullen de geschoten foto’s er geweldig uitzien.

Fotoshoot: tips voor geweldige plaatjes

Op de foto wil je er uiteraard altijd een beetje leuk uitzien. Hetzelfde geldt natuurlijk voor je partner en jullie kinderen. Toch kan het maar net voorkomen dat jullie outfit – hoe leuk ze stuk voor stuk ook zijn – net niet lekker bij elkaar matchen. Kan gebeuren, maar jammer is het wel. Het is dan ook goed om onderstaande tips even te implementeren als je binnenkort een shoot op de planning hebt staan.

1. Kies drie kleuren

Het kan zijn dat je voor een kleur kiest, maar een foto wordt mooier als er drie basiskleuren naar voren komen. Op die manier zorg je ervoor dat ieder individu opvalt in de foto zonder dat het op Villa Kakelbont lijkt.

2. Stem je outfit af op de omgeving

Er zijn talloze mooie locaties om een fotoshoot te houden en dus is het goed om van tevoren rekening te houden met het landschap en/of de omgeving. Ga je bijvoorbeeld naar het strand, dan is het niet mooi om donkere kleding te dragen. De felle zoon schittert dan te veel op de kleding waardoor er veel weerkaatsingen zullen ontstaan. Kies eerder voor lichte kleuren. Andersom geldt het voor een shoot in het bos: trek daar juist wat donkere kleding aan.

3. Weg met die neon kleuren, printjes en logo’s

Jij en je gezin moeten met stip op nummer een de aandacht trekken en dus kun je beter wegblijven van neon kleuren, printjes en logo’s. Wanneer je daar toch voor kiest, zul je zien dat de aandacht eerder daar op wordt gelegd dan op jou, je partner en kinderen. En da’s zonde.

4. Comfort is belangrijk

Je kunt wel dat ene prachtige jurkje aantrekken, maar als je je er vervolgens totaal niet prettig in voelt, straal je dat ook uit. Hetzelfde geldt voor je kids: ook zij vinden het vervelend als hun broek of shirt niet lekker zit. Ga daarom altijd voor comfortabele kleding.

5. Stem het af op het interieur van je huis

Grote kans dat je de fotoshoot houdt omdat je een paar prachtige foto’s in je huis wil ophangen. Mocht dat het geval zijn, dan is het goed om alvast te kijken welke sfeer het best past bij je interieur. Als je een heel rustig interieur hebt, is het mooi om het strand op te gaan en lichte kleding uit te kiezen. Heb je een warm interieur, ga dan voor een shoot in het bos.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily Mom

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme