Wat niemand je vertelt over de eerste dagen na je bevalling

Kinderen Maaike van de Graaf 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je voor de eerste keer een kindje op de wereld hebt gezet, is natuurlijk alles nieuw. Er gaat een wereld voor je open nu je moeder bent, maar…. Er zijn ook altijd een paar dingen waar je niet op had gerekend. Simpelweg omdat niemand ze je had verteld.

En om je toch een beetje goed voor te bereiden delen we in dit artikel een aantal dingen die niemand je vertelt over de eerste dagen na je bevalling.

Wat niemand je vertelt over eerste dagen na de bevalling

1. Je lijf ziet er nog uit alsof je zwanger bent (en dat is allesbehalve erg)

Wellicht hoopte je dat je na de bevalling weer gelijk in shape zou zijn, maar helaas… Zeker de eerste dagen na je bevalling is je buik nog bijna net zo dik als toen je nog een kindje in je buik had. Je buikvel voelt daarnaast een beetje deegachtig aan en is heel flexibel. Of dat erg is? Absoluut niet! Je hebt negen maanden lang een kindje gedragen.

2. Je huilt veel, heel veel

Sta er niet van te kijken als je moet huilen omdat je koekje door midden is gebroken. De eerste dagen na je bevalling komt er zoveel op je af, dat de nodige kraamtranen zullen vloeien. Je zal veel huilen, heel veel en zelfs ook om dingen waar je achteraf alleen maar om kan lachen.

3. Je haar valt uit

Je hormoonbalans na de bevalling verandert natuurlijk enorm. Het oestrogeengehalte daalt namelijk weer en dat kan ervoor zorgen dat je haar uitvalt. Gelukkig groeien de haren uiteraard ook snel weer aan, maar… Het is niet gek als je in het doucheputje flink wat haren tegenkomt.

4. Borstvoeding is niet alleen maar mooi, het kan ook pijn doen

Hoewel borstvoeding geven ontzettend bijzonder en mooi is, moet je als vrouw niet vergeten dat het ook lastig kan zijn. Het lukt namelijk niet bij iedere vrouw, het kan pijn doen en het kost soms best wat moeite. Houd er dan ook rekening mee dat vooral de eerste dagen (of weken) lastig zijn.

5. Je hebt het vaak warm, zeg maar gerust heet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme