9x goudeerlijke gedachtes die iedere moeder heeft na de bevalling

Bevallen Maaike van de Graaf 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Een bevalling is zwaar en intens, dat weet iedere vrouw die een keer een kindje op de wereld is gezet. En hoewel je compleet uitgeput bent, gaan er alsnog honderden dingen door je hoofd wanneer je zoon of dochter eenmaal geboren is.

Benieuwd welke? Hieronder delen we een aantal goudeerlijke gedachtes die iedere vrouw heeft wanneer ze net is bevallen.

Gedachtes na de bevalling

Welke dacht jij?

1. Wat ziet hij of zij er vies uit

Niet gek dat je kleine er een beetje vies uitziet, je kind heeft maandenlang in jouw lijf gewoond. En eenmaal op de wereld zit je zoon of dochter nog onder het bloed en witte huidsmeer. We begrijpen: niet heel schoon, maar whatever. Hij of zij is er eindelijk!

2. Wat kijkt mijn kind serieus

Veel baby’s weten uiteraard niet wat ze meemaken als ze net op de wereld zijn. Vaak gaat hun komst op onze aarde dan ook gepaard met een hoop (onbedoelde) serieuze en tikkie hilarische blikken.

3. Ik heb het mooiste kind van de wereld

Kunnen we kort over zijn: je eigen kind is toch de allermooiste van de wereld? Geen discussie mogelijk!

4. Mijn kind is ter wereld gekomen, hoezo heb ik nog steeds pijn?

Denk je net de heftige bevalling achter de rug te hebben, blijk je nog steeds te vergaan van de pijn. Jup, dat klopt dus. De baarmoeder trekt na de geboorte weer samen en dat kan behoorlijk zeer doen.

5. Ik lijk wel een waggelende pinguïn als ik loop

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de eerste paar kilometers na een bevalling zijn niet bepaald een pretje. Veel vrouwen waggelen de eerste week meer dan dat ze lopen. Maar he, wat maakt het nou nog uit nu je kleintje geboren is? Het liefste wil je toch de hele dag kroelen in bed.

6. Mijn buik lijkt wel op pudding

Negen maanden lang is je buik gegroeid tot een huisje waarin je kindje heeft gewoond. Niet gek dus dat – wanneer je zoon of dochter is geboren – je buik eruitziet als een slappe pudding. Maar ook hier geldt weer: wat kan jou het schelen nu je kleintje in je armen ligt?

7. Dit doe ik nooit meer

Het is geen pretje, bevallen van een kindje en dus denken veel vrouwen de eerste paar dagen ook vooral: dit doe ik nooit meer. Maar geloof ons: bij velen gaat het na een paar maanden toch weer kriebelen (of niet).

8. Wie brengt mij dat broodje filet americain?

Dat je haast verbaasd bent dat je partner – amper een paar minuten na de bevalling – nog niet heeft geopperd een heerlijke witte bol met filet americain te halen.

9. Dit is de mooiste dag uit m’n leven

Hoewel bevallen zelf niet fijn is, noemt bijna iedere vrouw de dag dat hun kind is geboren de allermooiste. En terecht! Je gezin heeft er een prachtig nieuw wezentje bij.

Om deze mooie reden slaapt een baby het allerliefst op je borst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme