Emma Toussain
Emma Toussain Persoonlijk 26 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Lisa (30): ‘Ik wil echt geen kinderen, maar mijn vriend denkt dat ik nog van gedachte verander’

Terwijl sommigen al hun hele leven dromen van kinderen geldt dat zeker niet voor iedereen. Lisa (30) weet het namelijk zeker: ze heeft en krijgt geen kinderwens. Haar vriend gelooft dat echter niet.

“Een maand geleden vierde ik mijn dertigste verjaardag. Een mijlpaal, tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. En in die nieuwe fase horen voor mij geen kinderen, dat heb ik eigenlijk nooit gewild. Mijn vriend denkt dat ik vanzelf wel bijdraai en dat als als ik vriendinnen met kids zie, dat mijn eierstokken dan wel gaan rammelen. Zo’n standaard uitspraak. Maar ik voel aan alles… dat wil ik niet. Het is niet zo dat ik kinderen niet leuk vind, maar het is gewoon niet voor mij. Dat kan toch?

Niks ontnemen

Dat mijn vriend denkt dat ik nog in een soort ‘lang leve de lol’ fase zit, doet me pijn. Ik heb al vaker aangegeven dat ik het gewoon écht niet zie zitten en dat als wij samen oud willen worden dat dat in mijn optiek is zónder kinderen. Ik wil hem natuurlijk niks ontnemen, helemaal omdat hij wel vader wil worden. Dat is pijnlijk, maar liever dat hij dan gelukkig wordt met iemand anders waar hij wél kinderen mee krijgt. We zijn inmiddels al 5 jaar samen en dat gooi je natuurlijk ook niet zo maar weg, helemaal als de relatie heel erg leuk is.

Hoe maak ik hem dat duidelijk?

Hij heeft aangegeven dat hij met mij wil zijn, maar ik denk dat dat dus vooral is omdat hij denkt dat ik nog van gedachte ga veranderen. Hoe maak ik hem duidelijk dat dit echt niet zo is? Laat mij maar de leuke oppas, tante of buurvrouw zijn, maar moeder is niks voor mij. Ieder z’n keuze, denk ik zo… maar dat maakt het niet minder moeilijk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme