10x dit vertelt niemand je over seks na de bevalling

Bevallen Lisa van den Akker 26 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Seks na de bevalling, het blijft een beetje een taboe om te bespreken. En als de verloskundige tijdens haar laatste bezoekje zegt: “Doe je het wel veilig?” Denk je wellicht, waar hééft ze het over? Want ja, seks is misschien niet top of mind deze dagen. En de dagen erna trouwens ook niet.

Na de bevalling duurt het even voordat je bent herstelt. Maar er komt een moment dat jij en je partner toch weer zin krijgen in een potje lekkere seks. Maar ja, alles is anders nu, wat kun je verwachten? Wij vertellen het je.

Wat niemand je vertelt over: seks na de bevalling

Tien dingen die niemand je vertelt.

1. Je zal denken dat het niet meer goed komt.

Maar het komt wel goed, echt. Je voelt je misschien ontploft van onderen en je vraagt je af of het niet allemaal veel te erg is uitgerekt om nog iets te voelen. En ja, wellicht voelt het wat anders, maar fijn kan het zeker nog steeds zijn.

2. De eerste keer ‘na’ is doodeng

Ja, zo’n bevalling maakt diepe indruk, op zowel jou als je partner. Opeens zie je jouw vagina in een ander licht. Hoe zal het voelen? Doet het geen pijn? Die eerste keer is na de bevalling is dan ook vaak doodeng, maar al snel zal het weer helemaal normaal zijn.

3. Je hebt heel veel prioriteiten, seks zit daar niet bij

Kijken naar je baby, voeden, hannesen met kolven, badjes, luiers leren verschonen, slapen, herstellen, bezoekjes, wassen, zorgen, je ‘nieuwe’ lijf accepteren, werken aan je ‘oude’ lijf terugkrijgen. Allemaal op het lijstje. Seks. Uhh, hoe spel je dat tegenwoordig?

4. Je kunt zwanger raken net na de geboorte

Er zijn nog steeds veel mensen die denken dat je tijdens het geven van borstvoeding niet zwanger kunt raken. Wel dus. Je verloskundige zei het niet voor niets tegen je. Zij krijgt maar al te vaak opeens na drie maanden een telefoontje van een kersverse moeder met de vraag of ze kan langskomen voor een ‘nieuwe’ afspraak. Oeps.

5. Je man zijn libido kan zelfs stijgen

Zelf kun je het maar moeilijk geloven als je naar je eigen zachte buik kijkt en flinke memmen die dagelijks melk geven. Toegegeven, je straalt, je haar heeft nog nooit zo goed gezeten en van cup B naar D gaan is best geinig, maar om nou te zeggen dat je je een sexy babe voelt. Nou nee. Je man ziet jou echter als de moeder van zijn kind. En heeft geen enkele moeite met jouw cup D… Licht uit, spot aan dus. Zet je erover heen. Hij vind je prachtig.

6. Je voelt je meer moeder dan vrouw

Dat kleine frummeltje dat je hebt gebaard kan alles overheersend worden. Je bent moeder! En dat diepe gevoel van moederschap wil wel eens het gevoel van vrouw zijn overschaduwen. Hoe jij je weer een sexy vrouw gaat voelen? Begin met het zoeken van een beetje toenadering. Al is het maar een lekker potje zoenen, daardoor kun jij je opeens weer helemaal vrouwelijk voelen. En van het één komt vaak het ander, toch?

7. Wacht niet tot hét moment. Slaapt de baby? Go for it

Een kreuntje, zuchtje of huiltje van de baby is de grootste libidokiller die er is. Begin je net een beetje in de mood te raken, heeft de baby weer honger. Is je man in de buurt en ligt de baby in dromenland? Wacht niet. En voorspel? Dat komt later wel weer.

8. De borsten zijn tijdelijk off limit

Dit geldt voor degenen die borstvoeding geven, vooral in het begin. Je man kijkt verlekkerd naar je borsten en ziet ze graag meedoen in het spel, maar jij legt haarfijn uit dat ze te gevoelig zijn, lekken, pijn doen en daarom off limits zijn. Gelukkig wordt ook dat vanzelf weer beter als je langer borstvoeding geeft.

9. Je doet ‘t met de baby in de kamer

Je dacht dat je het nooit zou doen, maar zeker in het begin heb je die kleine liever bij je in de kamer. Misschien staat het wiegje zelfs op jullie slaapkamer en hij slaapt zo diep dat je op een gegeven moment toch denkt: ‘ach, wat zal ‘t’.

10. Man + Baby = Sexy

Je had het zelf ook al gezien, maar nu de dames in het park zich omdraaien voor jouw vent die een babywagen voortduwt of met een draagzak rondloopt, weet je het nog zekerder. Je man is woest aantrekkelijk. Hoe hij op de bank ligt ‘s avonds met het kleine smurfje op zijn buik. Dat van jullie samen is. Smelt. Voor je het weet zeg je: ‘zullen we nog eentje…?’

Lees ook:

Oeh la la: 6 gewoonten van koppels met een stomend heet seksleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen