Geen stromend water en slechts twee slaapkamers voor de 11-koppige familie Jelies

Nieuws Laurien Bleeker 20 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Komt dat nog wel goed, is wat vele kijkers van het populaire KRO-NCRV-programma Een Huis Vol Emigreert dachten bij het zien van de aflevering van afgelopen vrijdag. In die aflevering zien we namelijk dat de rest van het gezin Jelies, vader Johan was er al een tijdje, zich settelt in hun nieuwe huis in Spanje. Alleen is er geen stromend water en zijn er slechts twee slaapkamers voor het 11-koppige gezin…

Zoals altijd blijven Johan en Janneke Jelies positief, al zien we moeder Janneke wel even slikken wanneer Johan vertelt dat het echt nog wel een tijdje gaat duren voordat ze stromend water hebben. Ze vertelt dat de kinderen gewoon een douche nodig hebben, maar dochter Aida bedenkt al net zo positief allemaal oplossingen. “Komt goed”, horen we het gezin heel vaak zeggen in de afleveringen van Een Huis Vol Emigreert en tot nu toe komt het eigenlijk ook altijd wel weer goed.

Geen stromend water en slechts twee slaapkamers

Dan is er ook nog het slaapprobleem, of eigenlijk het weinige aantal slaapkamers in het nieuwe Spaanse huis. Dat zijn er namelijk slechts twee. In de ene kamer slapen Johan, Janneke en jongste dochter Johni en in de andere kamer slapen de andere acht kinderen. Ieder ander zou denken dat dit onmogelijk is, maar alle kinderen blijven ook hier weer positief onder en vinden het zelfs heel erg gezellig. Op Instagram is te lezen dat er ondertussen wat kamers bij gekomen zijn en dat er nog maar vier kids op deze slaapkamer slapen. Komt ook weer goed dus.

Familie Jelies olijfolie

Wat we ook op Instagram lezen is dat de familie sinds kort een eigen olijfolie verkoopt. Met de vele olijfbomen op hun eigen vallei, laten ze olijfolie maken en die verkopen ze op hun eigen website. De Familie Jelies Olijfolie gemaakt van biologische olijven was zo populair, dat ‘ie binnen twee uur uitverkocht was. Op het moment wordt nog meer olijfolie bij gemaakt en zo blijven de Jelies lekker bezig vanuit hun nieuwe thuis in Spanje.

Hoe vergaat het de Kraantjes?

De familie Kraan in Luxemburg heeft het druk op het moment, want het hoogseizoen op de camping is gestart. De kok die ze in dienst hadden werkt er, vanwege meningsverschillen, niet meer en dus werken Ivan en Arie, de vriend van dochter Marlynn, nu in de keuken. Marlynn runt de receptie, maar ook de bar en dat kan niet altijd tegelijkertijd. Hierdoor zien we wat botsingen ontstaan tussen haar en haar vader en ook moeder Linda spreekt zich hierover uit. Vader Ivan heeft een bepaalde manier van leidinggeven die beide vrouwen niet echt zint. Ivan doet er wat lacherig over, waar de kijkers van het programma weer wat over te zeggen hebben:

We kunnen ook al niet wachten op volgende week, want in het voorstukje voor die aflevering is te zien hoe Ivan Kraan omgaat met een gast op de camping die op z’n zachtst gezegd not amused is over de bediening in het restaurant. Of eigenlijk het gebrek aan bediening. Hoe zal dat aflopen?

Schnitzel-gate bij Een Huis Vol Emigreert: ‘Ze willen twee schnitzels, WAT NU?!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme