Laura Saija
Laura Saija Relatie 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 6 dingen doen gelukkige stelletjes voordat ze gaan slapen

Een relatie is niet altijd makkelijk te onderhouden, zeker niet in de tropenjaren. Kinderen vragen behoorlijk wat tijd en aandacht, de aandacht die je vroeger volledig voor elkaar had. ’s Avonds als alle kinderen op bed liggen, hebben jullie wat ruimte om met z’n tweeën te zijn.

Dat willen we immers allemaal weten.

Dit doen gelukkige stelletjes voor ze gaan slapen

Het geheim van gelukkige koppels, zit voor een deel in het bed ritueel. Wat doen gelukkige stelletjes als zij naar bed gaan?

Gelukkige stelletjes gaan tegelijk naar bed

Met ons drukke schema, leven we al snel langs elkaar heen. Op het moment dat we zelfs niet meer tegelijk naar bed gaan, verliezen we elkaar misschien wel helemaal uit het oog. Als je namelijk niet tegelijk met elkaar naar bed gaat, dan kunnen er weinig momenten overblijven om intiem met elkaar te zijn.

Ze hebben een routine

Jij wast je gezicht, terwijl hij naast je zijn tanden poetst. Als hij nog even naar het toilet gaat, gooi jij de vuile was in de wasmand. Gelukkige koppels hebben ’s avonds een vaste routine en wijken daar nauwelijks vanaf. Saai? Nee joh, je weet allebei precies waar je aan toe bent.

Ze gaan nooit boos naar bed

Gelukkige stelletjes slapen niet met de rug naar elkaar toe omdat ze een ruzie niet uitgepraat hebben. Met ruzie naar ben is slecht voor de relatie, want de volgende ochtend sta je meteen op met irritaties naar elkaar toe. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar uitpraten is voor iedereen beter.

Er liggen geen kinderen in hun bed

De slaapkamer van ouders wordt al gauw een gemeenschappelijke ruimte om samen te komen met het gezin. Nachtmerries, bedplassen, borstvoeding, kinderen hebben genoeg redenen om bij ons in bed te kruipen. Als iedereen in zijn eigen bed ligt op het moment dat jullie gaan slapen, dan wordt de slaapkamer weer een plek voor jullie tweeën.

Ze zitten niet op hun telefoon

Nog even mailtjes van je werk wegwerken of je Instagram-stories updaten in bed zijn voor gelukkige stelletje een no-go. Samen naar bed gaan, is misschien wel het enige momentje van de dag dat jullie echt tijd aan elkaar kunnen besteden. Als één van jullie dan ‘afwezig’ is, blijft er niet veel tijd meer over.

Ze knuffelen met elkaar

Gelukkige stelletjes hebben fysiek contact met elkaar. Dat hoeft niet altijd seks te zijn, gezellig knuffelen of lepeltje-lepeltje liggen kan ook. En hoe fijn is het om elkaar een lekker massage te geven voor het slapen gaan.

Uh oh… Dit zijn de 12 grootste fouten die vrouwen in relaties maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme