Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Zwanger 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

11 vrouwen delen hun meest gênante momenten bij de verloskundige

De zwangerschap en bevalling worden vaak omschreven als mooi en wonderbaarlijk, maar laten we eerlijk zijn, er gebeuren ook genoeg gênante dingen tijdens deze periode. Een bezoek aan de verloskundige is vaak al spannend, laat staan wanneer er iets mis gaat. Deze vrouwen delen hun meest meest gênante momenten bij de verloskundige met ons.

Van verwarrende ultrasounds tot ongeplande winden, deze vrouwen hebben het allemaal meegemaakt. Zo zie je maar dat gênante momenten tijdens de zwangerschap en bevalling heel normaal zijn.

Gênante momenten bij de verloskundige

 1. “Ik was zo zenuwachtig tijdens mijn eerste echo dat ik per ongeluk in mijn broek plaste. Het was zo beschamend!”
 2. “Tijdens mijn afspraak met de verloskundige ging mijn telefoon af, het was mijn vriend en ik had voor hem ‘Pony’ van Ginuwine als ringtone ingesteld. Ik denk niet dat ik ooit zo snel een oproep heb beëindigd.”
 3. “Ik kreeg een inwendige echo vanwege bloedingen, maar was vergeten mijn tampon uit te doen. Hierdoor kwam hij zo diep te zitten dat ik hem er niet meer uit kreeg. Ik moest naar de eerste hulp om hem te laten verwijderen.”
 4. “Ik was zo in mijn eigen wereldje dat ik niet merkte dat ik mijn rok binnenstebuiten aan had tijdens de hele afspraak.”
 5. “Ik had zoveel gas in mijn buik tijdens mijn afspraak dat ik er niet onderuit kwam om een wind te laten. Mijn verloskundige deed net alsof het de normaalste zaak van de wereld was, maar ik schaamde me rot.”
 6. “Ik was zo gestrest tijdens de afspraak dat ik per ongeluk mijn verloskundige ‘mama’ noemde. Het was zo ongemakkelijk!”
 7. “Tijdens de bevalling bleek dat ik niet alleen aan het persen was, maar ook aan het poepen. Ik schaamde me rot, maar mijn verloskundige verzekerde me dat het heel normaal was.”
 8. “Toen ik tijdens mijn afspraak een urinemonster moest afgeven, raakte ik zo in paniek dat ik in het potje liet vallen en alles eruit liep. Ik schaamde me zo dat ik er niets meer kon uitbrengen.”
 9. “Tijdens de echo probeerde ik zo stil mogelijk te zijn omdat ik me schaamde voor mijn rommelende maag. Maar toen mijn verloskundige het scherm inschakelde, liet ik een keiharde boer. Ik denk niet dat ik ooit zo rood ben geweest.”
 10. “Ik kwam er tijdens mijn afspraak met de verloskundige achter dat ik mijn sokken in verschillende kleuren had aangetrokken. Het was zo’n chaos die ochtend dat ik het niet eens had opgemerkt.”
 11. “Ik was zo bang voor de weegschaal tijdens mijn afspraak dat ik probeerde mijn schoenen uit te doen terwijl ik nog op de weegschaal stond. Je raadt het al: ik viel bijna om.”

Meer gênante momenten lezen? Lees hier meer gênante momenten tijdens de zwangerschap.

‘Is het erg als ik moet poepen tijdens de bevalling?’ Verloskundige Marike geeft antwoord

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme