7x ideeën voor een genderneutrale babykamer die bij je kindje past

Kinderen Redactie 20 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

en genderneutrale babykamer, waarom niet? Het is ideaal als je meerdere kinderen wilt, en de babykamer daarvoor steeds opnieuw wilt gebruiken. Daarnaast weet je ook zeker dat je interieur leuk past jouw kindje.

En voor de mama’s die het gender van hun baby een verrassing willen laten is genderneutraal de way to go in de babykamer.

7 ideeën voor een genderneutrale babykamer

1. Een neutraal getinte babykamer

Wat is nu meer genderneutraal dan neutrale kleuren voor de babykamer? Kies voor aardse tinten voor een warme kinderkamer of ga voor een koelere stijl met grijze accenten.

Daarnaast kan een zwart-wit interieur ook altijd heel stijlvol zijn. Plaats dan gewoon nog een paar kleurrijke accessoires in je interieur als je toch wat kleur in de kamer wilt.

2. Een grijs interieur vol wolken

Een neutraal grijs is daarom ook de ideale kleur voor je babykamer. Zeker als je dan ook nog voor een speels thema gaat. Door allerlei accessoires in de vorm van wolkjes krijgt deze babykamer een speelse look. En een paar simpele gele accenten zorgen ervoor dat er toch nog wat kleur te vinden is.

3. Gele colourblocking op de wand

Geel is echt de vervanger geworden voor roze of blauw. En waarom ook niet? Deze zonnige kleur is perfect voor een vrolijke babykamer. Het hele jaar is geel ook al lekker trendy en we verwachten dat het zo zal blijven met de positiviteit die het naar je interieur brengt.

Colourblocking is ook een leuke manier om speelse vormen in je interieur toe te passen. Het is ook ideaal om een babyhoek in je slaapkamer te maken als je een wieg in je eigen slaapkamer zet.

4. Een magisch bos op de muur

Een sprookjesachtig behang op de muur is fantastisch voor iedere babykamer. Wij zijn dol op muurtekeningen en vooral de kinderkamer is de ideale ruimte om voor creatieve ontwerpen te kiezen. Ook behangen van landschappen of het heelal kunnen een goede optie zijn.

5. Een terracotta babykamer met regenbogen

Net als sprookjes motieven zijn regenbogen ook leuk voor elke baby. Daarbij heb je ook altijd die connectie met LGBT+ wat natuurlijk heel goed bij een genderneutrale babykamer past.

Verder is terracotta ook een prima genderneutrale kleur voor je interieur. Het is een warme kleur en door hem met een lichtblauw of mintgroen te combineren kan het een hele frisse look opleveren.

6. Een lichtgroene beestenbende

Mintgroen of andere lichte tinten van groen zijn ook perfect voor een genderneutrale babykamer. En zeker als je voor een dierenthema kiest is deze kleur een goede keuze. Of plaats simpelweg een paar leuke dierenknuffels in de kamer voor een speelse touch.

7. Combineer roze en blauw

Kies ervoor om de typische jongenskleur met de meidenkleur te combineren. Laat roze én blauw terugkomen in je interieur en creëer een genderneutrale look als hierboven.

Dit artikel verscheen eerder op Roomed.

Dit kun je als ouder doen om je kind genderneutraal op te voeden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme