5 x gezonde avondsnacks die je zorgeloos laten schransen

Gezondheid Maaike van de Graaf 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo na het avondeten begint bij veel mensen de zogeheten lekkere trek; een stuk chocolade, een bak popcorn of een handvol dropjes. Helaas niet echt lekker voor het lijf en dus vonden wij het hoogtijd op zoek te gaan naar gezonde avondsnacks.

Waarvan je er dus zoveel kan eten als je wil, puur omdat ze weinig calorieën bevatten en juist veel vitaminen.

5 x gezonde avondsnacks die je zorgeloos laten schransen

1. Geroosterde kikkererwten

Zin in kom nootjes? Dan zijn geroosterde kikkerrwten voor jou de ideale avondsnack. Hartstikke gezond en ook nog eens bordevool vezels. Ook fijn: met deze avondsnack kan je eindeloos combineren. Van een mix met paprikapoeder tot sojasaus met sesamzaadjes. Je vind het recept hier.

2. Gezonde chocoladeballetjes

Voor de echte zoetekauw zijn deze gezonde chocoladeballetjes de perfecte oplossing voor de lekkere trek. Je kunt de balletjes vergelijken met van die heerlijk romige truffels. Tel daarbij op dit recept ook nog eens gezond bent en wedden dat je niet kan wachten tot vanavond.

3. Boerenkoolchips

Het klinkt misschien een beetje typisch, boerenkoolchips, maar toch is de snack het proberen waard. Los van dat boerenkool vol met goede vitaminen zit, leent-ie zich ook nog eens voor een fijne vervanger voor chips. Je flanst de chips zo in elkaar. Benieuwd hoe? Dat zie je hier.

4. Gezonde chocolademousse

Mocht je iedere avond het liefst een flinke bak met vla en stukjes chocolade naar binnen werken, dan klinkt dit recept voor gezonde chocolademousse jou vast als muziek in de oren. Sla onder meer banaan en avocado in en je hebt binnen vijf minuten een heerlijk, romige mousse op tafel staan.

5. Havermoutkoekjes met pecan en kokos

Skip die roze koeken en taart en ga eens voor havermoutkoekjes met pecan en koks. Alleen al bij het lezen van het recept loopt het water je in de mond en dus zeggen we: duik die keuken in, bak de sterren van de hemel en geniet daarna welverdiend van je eigen baksel.

Meer lezen over gezonde avondsnacks?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme