10x redenen waarom we steevast op een grappige man vallen

Relatie Redactie 27 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Heb jij ‘een grappige man’ in huis? Een man met een groot gevoel voor humor? Wat is het toch dat wij vrouwen zo gek zijn op de Ruben Nicolai’s en Jochem Meyer’s van deze wereld?

Grappige mannen die ons laten lachen als een klein meisje hebben gewoon íets. Hieronder de echte redenen waarom je weg bent van (jouw) grappige man!

10x redenen waarom we op een grappige man vallen

1. Hij weet je altijd te entertainen

Ook al zijn jullie pas net aan het daten of al 20 jaar getrouwd, omgaan met een man met humor wordt nooit saai. Hij is spontaan en doet vrijwel alles om je aan het lachen te krijgen. Dit maakt het soms ook spannend, wil je hem bij kunnen houden en van repliek dienen.

2. Om grappig te zijn moet een man gevat en creatief zijn: twee pluspunten!

Vraag een schrijver wat het lastigste genre om in te schrijven is en hij zegt ‘komedie’. Tuurlijk heeft iedereen wel een smerige mop in zijn zak, maar je moet een soort van briljant zijn om mensen zo hard aan het lachen te krijgen dat het pijn doet.

3. Hij kan met sociale situaties omgaan

Awkward moment? Hij gooit er een goede grap tegenaan om het ijs te breken. Hij heeft genoeg ongepaste grappen gemaakt om te weten wanneer je wél iets moet zeggen en wanneer niet. Je hoeft je nooit druk te maken of je hem kunt achterlaten op dat feestje met alleen maar vreemden. Hij kletst met iedereen.

4. Hij is van nature observerend ingesteld

Een van de redenen waarom cabaretiers zo goed zijn komt doordat ze door hebben wat er om hun heen gebeurt en daar iets absurds in vinden.

5. Hij zorgt voor een leukere jij

Toen je nog niet met hem omging was je vaker gestrest. Dankzij hem lach je vaker om het leven en jezelf. Als hij zichzelf voor joker zet, voel jij je meer op je gemak om hetzelfde te doen. En wat is er nou beter dan helemaal jezelf te kunnen zijn bij elkaar?

6. Hij kan het goed vinden met je vrienden

Hij zorgt er graag voor dat je vrienden zich op hun gemak voelen. Je vrienden vinden hem leuk omdat hij altijd in is voor een praatje. Of dit nu droog sarcasme is of zijn hilarische verhalen zijn. En ook niet onbelangrijk: heb je een keer iets te zeuren over je vrienden, dan doet hij ze genadeloos na.

7. Hij geeft niks om drama

Grappige mannen laten zich niet snel opjutten. Hij probeert het leven niet te serieus te nemen, of die vriendin die jou tot waanzin drijft om niks. En als er nog een grappige gast in de groep is, dan delen ze eerder grappen uit dan klappen. Waardoor iedereen alleen maar harder moet lachen. Fijn!

8. Hij straalt zelfvertrouwen uit

Je weet niet wat het is, maar telkens wanneer jullie samen zijn vind je iets aan hem charmant.

9. Stiekem is hij best wel zachtaardig

Geef toe: de grapjas van uit je middelbare schoolklas was niet de knapste of de slimste. Hij maakte anderen aan het lachen zodat hij zijn emoties achter zijn grappen kon verbergen. Grappige mannen hebben een soort van complexiteit. En als ze zich comfortabel genoeg voelen laten ze zichzelf écht aan je zien. Waardoor jullie band alleen maar sterker wordt.

10. En het belangrijkste: hij zorgt voor een lach op je gezicht

Lang boos blijven kan bij deze man niet. Persoonlijk haat ik het soms: wanneer ik ‘boos’ ben op mijn vriend krijgt hij mij binnen tien minuten aan het lachen. He, ik wilde boos blijven om hem een lesje te leren. Te laat, ik probeer mijn gezicht nog in de plooi te houden. Maar hij roept: ‘en nu niet lachen he, je bent boos!’ En jawel, ik proest het alweer uit. Herkenbaar? Een zegen en een vloek, toch?

 

Met deze humor laat jij je kind gieren van het lachen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme