7 leuke gratis uitjes om met je dreumes te ondernemen

Kinderen Lisa van den Akker 5 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Paar vrije uurtjes met je dreumes en geen zin om thuis te zitten? Geen punt! Je dreumes vindt gelukkig bijna alles nog leuk dus met een eenvoudig (en gratis) uitje is hij vaak al heel blij. Tijd dus om er samen op uit te gaan.

Misschien denk je dat er met een dreumes nog weinig leuks te beleven is buiten de deur. Maar niets is minder waar. Jouw dreumes vindt juist alles het einde! Nieuwe dingen ontdekken, de wereld verkennen. Alles is een groot avontuur.

Leuke gratis dingen doen met je dreumes

Deze uitjes vindt jouw dreumes ongetwijfeld geweldig. En bonus: ze zijn helemaal gratis.

1. Bibliotheek

Samen boekjes kijken, lezen en natuurlijk een paar mee naar huis nemen. De bibliotheek is een geweldige plek voor dreumessen. Kijk ook eens of er voorleesochtenden worden georganiseerd.

2. Kinderboerderij

Kijken naar de geiten, kippen, konijnen en varkens. Voor een dreumes is de wereld van de kinderboerderij vaak één van de leukste die er is. Probeer af en toe eens een andere kinderboerderij te kiezen zo blijft er altijd iets nieuws te ontdekken.

3. Het bos

Een boswandeling maken, veel eenvoudiger dan dat wordt het niet. Voor veel kleintjes is het een heel avontuur, blaadjes en takken zoeken en de mooie schatten natuurlijk mee naar huis nemen.

4. Tuincentrum

In het tuincentrum is van alles te beleven. Niet alleen verschillende bloemen. Soms zijn er ook nog dieren en natuurlijk heel veel planten om te ontdekken. In de winter is het met alle kerstversiering helemaal een waar kinderparadijs.

5. Strand

Ook als het niet zonnig is kun je naar het strand. Met minder mooi weer is het soms juist leuk om naar het strand te gaan. Spelen met het zand, met je laarzen in de golven. Je kunt een kind bijna niet gelukkiger maken.

6. Boerderij

Niet alleen de kinderboerderij is leuk om te bezoeken. Ook andere boerderijen kunnen leuk zijn voor kinderen. Veel boeren verkopen groente, vlees of zuivel aan de boerderij. Maak er een leuk uitje van en fiets de boerderijen in de buurt eens af om boodschappen te doen.

7. Ikea

Zweedse balletjes, speelgoed shoppen, spelen in Smaland en een ijsje toe. Ikea is niet alleen voor ouders een uitje ook voor kinderen is dit een waanzinnig gave wereld om te ontdekken.

10x Dit ga je zeker missen als je baby een dreumes geworden is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme