Gwen (35): ‘Mijn ex reist business class en laat onze zoon alleen in economy’

Persoonlijk Valéry de Voijs 16 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Gwen (35) en haar ex zijn al een tijdje uit elkaar. Vlak na de scheiding is Gwens ex-partner naar New York verhuisd voor zijn werk. Een moeilijke situatie; niet alleen voor de ouders maar ook voor hun enige zoon.

“Eén van de redenen dat mijn ex en ik uit elkaar zijn gegaan is de liefde voor zijn carrière. Ik zette ons gezin op de eerste plek en was destijds bereid om mijn carrière op te geven. Ik vond het oké om parttime te gaan werken en was vaak thuis om voor onze zoon te zorgen. Dat was anders voor mijn ex. Hij vond zijn zoon en carrière even belangrijk en kon niet kiezen.

Een carrière in het buitenland

Na de scheiding kreeg mijn ex een kans om in het buitenland te werken. Ik gunde hem een mooie carrière, maar ik was natuurlijk niet blij. Dit zou betekenen dat hij minder tijd kon spenderen met zijn zoon.

Voorheen woonden we namelijk in dezelfde stad en was het voor mijn zoontje heel gemakkelijk om zijn tijd te verdelen. Toch was mijn ex vastberaden en binnen een aantal maanden was alles geregeld. Mijn ex vertrok naar Amerika terwijl ik hier bleef met onze zoon.

De eerste drie jaar kwam mijn ex vaak naar Nederland om zijn zoon te zien. Vaak kwam hij van donderdag tot zondag naar Eindhoven. Omdat wij geen ruzie hadden en ik het belangrijk vond dat hij tijd met zijn zoon kon spenderen, was hij altijd welkom bij ons thuis. Hij verbleef tijdens de weekenden op de zolder en hoefde dus geen hotel te boeken.

Gwens ex reist business class zónder hun zoon

Onze zoon is inmiddels negen jaar en vindt het leuk om zijn vader te bezoeken in ‘dat verre spannende land’ waar hij zijn eigen zwembad in het appartementencomplex heeft. Zijn vader is daarbij helemaal niet streng waardoor de dagen bij zijn vader altijd als vakantie voelen.

Ik heb eigenlijk nergens kritiek op en ik ben allang blij dat mijn ex een goede band opbouwt met zijn zoon. Toch ben ik het ergens niet mee eens. Ik kwam er namelijk laatst achter dat telkens als mijn ex samen met onze zoon vliegt, hij helemaal niet bij mijn zoon in de buurt zit. Mijn ex boekt namelijk business class voor zichzelf terwijl hij zijn zoon in economy class laat zitten.

Hij vindt het onzin om voor een negenjarig kind een business class stoel en service te boeken. Het draait volgens hem niet om geld maar om het principe. Mijn zoon lijkt het oké te vinden. Hij wordt door het personeel altijd begeleidt naar zijn stoel en er wordt goed voor hem gezorgd. Volgens hem zorgen de stewardessen er altijd voor dat hij zijn kindermaaltijd krijgt en de crew waakt ervoor dat er enkel vrouwelijke passagiers naast hem mogen zitten in verband met zijn veiligheid.

Hoewel ik hier niet veel inspraak in heb, blijft het aan mijn knagen. Ik vind het al zielig genoeg dat hij op en neer moet reizen om zijn vader te zien en nu wordt hij ook nog eens in een hele andere cabine gezet.”

Schuldig voelen als je als moeder tijd voor jezelf neemt? ‘Ik merk dat ik mezelf vergeet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme