Niet boos worden op je kinderen? Haarelastiekjes kunnen je daarbij helpen

Kinderen Lisa van den Akker 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Laten we eerlijk zijn: het ouderschap gaat niet altijd over rozen. Kinderen kunnen soms behoorlijk het geduld op de proef stellen. Een moeder bedacht een geniale methode om frustraties niet de overhand te laten nemen in de opvoeding. Je hebt er maar paar heel alledaagse dingetjes voor nodig: haarelastiekjes!

Moeder Kelly Holmes bedacht de hack om zo haar boosheid de baas te blijven en haar geduld niet te verliezen. Ze merkte namelijk dat dit soms de overhand nam in haar opvoeding, terwijl ze dit eigenlijk helemaal niet wilde. Kelly: “Helaas ontwikkelde ik de slechte gewoonte dat ik mijn kind afsnauwde en venijnig toesprak. Het leek alsof mijn brein op een autopiloot stond die de afstevende op een verkeerde richting, namelijk die van boze moeder.” Toen ze voor de zoveelste keer haar geduld verloor met haar kind, besloot ze het anders aan te pakken.

Je geduld niet verliezen dankzij haarelastiekjes

Om haar humeur en de band met haar dochter goed te houden, besluit Kelly bij te houden wanneer ze boos reageert of schreeuwt. De manier waarop ze dit doet is bijzonder: namelijk met haarelastiekjes om haar pols.

Ze begint de dag met een aantal haarelastiekjes om haar pols. Telkens als ze doorheeft dat ze weer boos wordt of haar geduld verliest, doet ze het elastiekje af en doet ze hem vervolgens om haar andere pols. Om het elastiekje weer terug te krijgen om haar ‘juiste’ pols, moest ze deze terugverdienen. Dit doet ze door te zorgen voor positieve momenten met haar kinderen. Deze bestaan uit activiteiten zoals samen een boek lezen, knuffelen of een spelletje spelen. Haar ultieme doel is om zoveel mogelijk haarelastiekjes aan de juiste pols te hebben aan het einde van de dag. Hierdoor staat ze bewust stil bij het ouderschap en verliest ze minder snel haar geduld.

Een handige ouderschapstip, want haarelastiekjes heb je altijd bij de hand (en vanaf nu dus om je pols).

Bonustip: als je scrunchies gebruikt ziet het er ook nog eens leuk uit!

24 dingen waar je als ouder (een heleboel) geduld voor moet hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme