Had ik maar nooit… ‘Zo gemeen gedaan tegen mijn schoonzus’

Persoonlijk Vera Guldemeester 23 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

In de rubriek Had ik maar nooit… komt elke week een moeder aan het woord met spijt. Of ze nou spijt heeft van flesvoeding, een abortus of het moederschap. Deze moeders hebben allemaal iets met elkaar gemeen en dat is spijt van hun aanpak als moeder.

Deze week spreken we met Jantine (32). Jantine heeft spijt dat ze zo gemeen heeft gedaan tegen haar schoonzus.

“Ik heb al tien jaar een relatie met Ruben, mijn grote liefde. Inmiddels hebben we een baby van drie maanden, waarop ik erg trots ben. Onze hele omgeving is dol op hem. Mijn ouders en schoonouders komen elke dag even langs om hem een knuffel te geven. Ik heb gelukkig een goede band met mijn schoonfamilie, althans, met iedereen, behalve mijn schoonzus. Met haar heb ik laatst zelfs ruzie gehad.

Ruzie met schoonzus

De band met mijn schoonzus was altijd al matig. Ze is iets ouder dan Ruben en was al uit huis toen wij een relatie kregen. We zagen elkaar daarom alleen maar op feestjes en tijdens de kerstdagen. Vanaf het moment dat we ouders waren geworden, kwam ze af en toe langs. Ze nam dan altijd haar zoons mee. Hoewel ik het leuke jongens vond, waren ze ook erg ruig en druk. Ze konden geen minuut stilzitten en maakten veel dingen kapot.

Ongelukje

Tijdens het laatste bezoek van mijn schoonzus ging het mis. Haar twee zoons waren aan het ravotten op de bank en de jongste vloog twee meter verderop de box in, waar mijn zoon in lag te slapen. Ik schrok me rot. Mijn zoontje huilde en ik werd boos. Niet alleen op mijn neefje, maar ook op mijn schoonzus. Ik zei dat ze er eens voor moest zorgen dat haar kinderen zich konden gedragen en ik zei nog meer lelijke dingen tegen haar. Ook al zei ze sorry, ik bleef boos. Binnen vijf minuten vertelde ze haar kinderen dat ze beter konden gaan.

Roddelen over schoonzus

Via Ruben hoorde ik dat mijn schoonzus al meerdere keren had gevraagd hoe het met onze zoon ging. Ze schaamde zich kapot. Ik was nog steeds boos en vertelde aan zowat de hele buurt wat er was gebeurd. Iedereen bleek er daarna op los te roddelen. Ik zat er niet mee, het enige wat ik belangrijk vond was mijn zoon.

Huilend voor de deur

Op een dag stond mijn schoonzus voor de deur. Ze was aan het huilen en vroeg of ze binnen met mij kon praten. Ze was gebroken. Niet alleen over de gebeurtenis tussen haar en mijn zoon, maar ook over wat ik allemaal over haar heb gezegd. Ik zag dat ze er ontzettend mee zat. Op dat moment had ik pas door wat ik had gedaan. Waarom had ik zo gemeen tegen haar gedaan en waarom had ik tegen anderen over haar gepraat?

Veel spijt

Ik kon niet anders dan mijn excuses aan mijn schoonzus aanbieden. Ik had nooit zo mogen reageren. Had ik maar niet zo gemeen gedaan. Gelukkig heeft ze mijn excuses geaccepteerd, maar helaas kan ik niet zeggen dat de band tussen ons daardoor beter is geworden. Ze is daarna niet meer langsgekomen en Ruben heeft haar ook niet meer gesproken.”

Had ik maar nooit… ‘Zo makkelijk over het moederschap gedacht’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen