Halloween! 5x activiteiten om met je kids te doen

Kinderen Valéry de Voijs 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is weer bijna zover! De tijd van enge verhalen en spannende spelletjes is bijna in zicht. Aankomend weekend mogen we weer gaan griezelen tijdens Halloween. Wat jij dit weekend allemaal kunt doen? Voor inspiratie ben je hier aan het juiste adres.

Hoewel Halloween niet zo groots gevierd wordt als in Amerika, zijn er tal van activiteiten te vinden. Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor de kids.

Halloween

Tegenwoordig is Halloween niet alleen een populair feest in Amerika, maar wordt deze griezelige avond over een groot deel van de wereld gevierd. Waar komt ’t eigenlijk vandaan? Halloween betekent letterlijk ‘de avond voor allerheiligen’, en bestaat uit de woorden ‘hallow’ (allerheiligen) en ‘een’ (de avond ervoor). Weer wat geleerd.

Activiteiten met Halloween

Heel leuk en aardig allemaal die griezelende taferelen, maar welke activiteiten zijn nu het meest geschikt om met de hele family te doen?

1. Pompoenen

Denk je aan Halloween, denk je aan pompoenen. De mooiste pompoenen worden omgetoverd tot prachtige decoratiestukken. Superleuk om samen met je kids wat mooie kunstwerken te maken. Vind je pompoenen overigens een tikkie te groot? Dan kun je natuurlijk voor mandarijntjes kiezen. Teken er gezichtjes op en smikkelen maar.

2. Speurtocht

Wie is nu niet gek op speurtochten? Warme jas aan, sjaal om, en met zaklampen naar buiten. Afhankelijk van de leeftijd van je kids kun je de speurtocht zo griezelig maken als je zelf wilt natuurlijk. Misschien vinden je kinderen het al spannend genoeg om voor het avondeten een rondje te gaan, terwijl de ouderen liever in het donker op avontuur gaan.

3. Spannende verhalen vertellen

Net zoals de speurtochten kun je er zelf voor kiezen hoe eng je het maakt. Lees een spannend boek voor, of vertel samen een verhaal. Jij kan een verhaal beginnen, wat jouw kids vervolgens kunnen afmaken. Om het helemaal compleet te maken kunnen jouw kinderen hun favoriete kostuum aantrekken.

4. Heksensoep maken

Maak een boodschappenlijstje en stuur je kinderen (en hun vriendjes) erop uit om alle ingredienten te verzamelen voor een heksensoep. Famme’s gerecht: 12 takjes, 6 rode bladeren, 15 groene bladeren, 10 steentjes, twee handjes zand……… Ook leuk om er een spelelement aan te koppelen en de groep in tween te splitsen. De groep die als eerste terug is, heeft gewonnen

5. Spelletjesavond

Er zijn tal van leuke spelletjes die jullie met het gezin kunnen spelen. Geen zin in een bordspel? Wat dacht je van snoep happen? Of ringen gooien?

8x Halloween DIY’s om te maken met je kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme