Laura Saija
Laura Saija Zwanger 30 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de tien populairste babynamen geïnspireerd op voetballers

Zou jij je kinderen namen geven geïnspireerd op een voetballer omdat hij het winnende doelpunt heeft gescoord waardoor het land of het team de finale wint? Je bent in ieder geval niet de enige die het doet. Babynamen geïnspireerd op voetballers zijn razend populair.

Eerder dit jaar werd bekend dat twee Franse voetbalfans hun kind Griezmann Mbappe hadden genoemd, naar twee Franse internationals.

Top tien babynamen geïnspireerd op voetballers

Liverugbytickets raakte gefascineerd door dit Franse gezin met hun babynaam en stelde een lijst samen van meest populaire voetbalnamen. Ze vergeleken de top 100 beste voetballers met namen uit de database van forebears.io.

Salah

Uit het onderzoek bleek dat Salah de populairste voetbalnaam is. Meer dan 1,2 miljoen mensen op de wereld dragen dezelfde naam als Mohamed Salah die momenteel bij Liverpool voetbalt. Top 10 namen geïnspireerd op voetballers zag er verder als volgt uit.

  1. Salah
  2. Ronaldo
  3. Silva
  4. Dias
  5. Mane
  6. Saka
  7. Davies
  8. Firmino
  9. Ramos
  10. Kane

Ronaldo

De naam Ronaldo staat op de tweede plaats met meer van 460 duizend mensen die de naam dragen. Cristiano Ronaldo en Ronaldo Nazario behoren beide tot twee van de beste spelers aller tijden.

Silva

Op de derde plaats staat de naam Silva. Meer dan tachtig duizend mensen heten Silva op deze wereld. Silva is een populaire voetbalnaam want Thiago Silva, Bernardo Silva en David Silva dragen deze achternaam.

Minst populair

Niet te zien in de lijst, maar Messi en Maradona staan respectievelijk op plek 21 en 23. Een minder populaire naam is Grealish. Deze naam staat op de honderdste plaats, omdat er maar één iemand is die de naam ook heeft.

Wil je meer babynamen inspiratie?

16 babynamen geïnspireerd op edelstenen en mineralen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme