17 Herkenbare dingen over het opvoeden van jongens

Kinderen Rachelle Abbas 26 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Het leven met jongens is nooit saai, vaak rommelig en altijd manisch. Er is bijna nooit een moment van vrede, er is vaak een vliegende minion rond je hoofd en je pakt voor altijd hun stinkende sokken op.

Waarschijnlijk krijg je nooit girlie-things zoals kleding shoppen, je bent vaak op een fietstocht, en je moet als vredestichter optreden als gevechten uitbreken. Jongens zijn supergevoelig, heel lief en kunnen knuffelen als de beste. Dit herken je als je jongens hebt:

1. ‘Het is niet eerlijk!’ hoor je veel

Of dit nou gaat om precies dezelfde hoeveel graan in hun kommetje (ze zullen elk korreltje tellen) tot een gelijke portie appelsap (nogmaals, het wordt gemeten). Als de één meer heef dan de ander, breekt de hel uit. Alles – echt alles – moet eerlijk zijn.

2. Ze willen winnen

De eerste die in de auto gaat zitten of wie in een recordtijd een chocolade-ei opeet, ze willen de winnaar zijn. Degene die op de tweede plaats komt? Boze, gefrustreerde tranen en veel stampen.

3. Constant ‘vechten’

De trampoline verandert in een boxring en bordspelletjes eindigen in het gooien met de spelstenen. Ze rollen altijd over de vloer als leeuwen, maar wanneer de klauwen worden ingezet is het tijd om in te grijpen.

4. De liefde voor takken

Zodra ze eentje in hun handen hebben, voelen ze zich machtig. Buiten zijn ze altijd op zoek naar stokken en takken en ze zullen ze meebrengen tot aan huis. Je moet wel zorgen dat je sneaky van ze af komt, want ze zullen het merken.

5. Ze willen voetballen – de hele tijd

Wees voorbereid om je voetbal skills te testen – en om aan de zijlijn te staan voor uren in de ellendige kou, zodra ze wedstrijden beginnen te spelen.

6. Het zijn net varkens

Ze zullen zichzelf in het modder dompelen van kop tot teen als ze de kans krijgen.

7. ‘Ik heb honger’ is een andere zin die je veel hoort

Je zult het grootste deel van je tijd in de supermarkt doorbrengen, waar je de belangrijkste spullen voor je kind, zoals brood, melk, bananen en koekjes kunt verzamelen.

8. Ze hebben een fascinatie voor insecten

Wormen, spinnen, pissebedden, mieren, lieveheersbeestjes… jongens brengen veel tijd door met het inspecteren van insecten.

9. Ze zullen overal op klimmen

Niets is verboden terrein – volgens de jongens dan. Het ene moment lopen jullie rustig door het park, het ander moment ben je gevaarlijk aan het bengelen aan een boom om je kleine te redden die vast zit.

10. Ze denken dat nepkeutels hilarisch zijn

Evenals andere gekke grappen, die wij niet zo goed snappen.

11. Ze gaan overal heen rennen

En jij zult daarom ook overal naartoe rennen, achter ze aan te jagen.

12. Niets blijft lang hangen

Ze vechten en ze hebben driftbuien, maar alles is snel vergeten; niets blijft lang hangen.

13. Ze zullen je verbazen

‘Waarom is de lucht blauw?’, ‘Wat zou er gebeuren als er geen maan was?’, ze zullen de meest random vragen stellen – die je waarschijnlijk niet kunt beantwoorden (thank GGod voor de komst van Google).

14. Ze doen alsof ze niet weten waar iets is

‘Waar zijn mijn sokken?’, in je la, waar ze altijd liggen. ‘Waar is mijn blauwe HotWheels auto met vlammen aan de zijkant?’, in de mand waar alle auto’s liggen.

15. Ze hebben het concentratievermogen van een mug

Kleuren langer dan vijf minuten kan dus van de agenda af.

16. Ze plassen overal

Je besteedt – wat lijkt op – je leven lang aan het reinigen van de vloer. Verwacht ook niet dat ze het toilet doortrekken of de bril weer naar beneden doen – dat is te veel inspanning.

17. Ze zullen je hart doen smelten

Je kunt het gevoel niet verslaan als je jongen je recht in de ogen kijkt en je de dikste kus ooit geeft. Zodra je die liefde voelt, ben je weer voor eeuwig verslaafd aan hem – inclusief de stinkende sokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme