10 tips om je liefdesleven een boost te geven tijdens de vakantie

Relatie Loes Koster 26 jul 2018
Leestijd: 4 minuten

De gebroken nachten, aanhankelijke kids en drukke werkdagen eisen hun tol: jullie seksleven zit binnen no-time in het slop. Gebruik de vakantie om weer wat meer tijd voor elkaar te nemen en jullie seksleven ‘er bovenop’ te helpen.

1. Ontspanning doet wonderen

Iedere ochtend met het krieken van de dag opstaan om de kinderen gewassen en gestreken op school of op de crèche te krijgen, zelf een dag knallen op kantoor en vervolgens op tijd een warme maaltijd op tafel zetten komt jullie seksleven niet ten goede. Tijdens de vakantie kun je alles een beetje loslaten en maakt het niet uit of de kinderen al drie dagen in dezelfde kleren rondlopen en leven op kale spaghetti met geraspte kaas. Gebruik dit om eens even goed te ontspannen, samen met je partner. Als je na een paar dagen wat minder aan je hoofd hebt zal je merken dat je vanzelf weer zin krijgt in een andere, grote-mensen-activiteit.

2. Warm weer = weinig kleding

Dat je normaal gesproken je lijf en gezicht bedekt met de nodige lagen kleding en make-up wil niet zeggen dat al die dingen nou zo prikkelend zijn voor je partner. Hij ziet je toch het liefst zo naturel mogelijk. Op vakantie maakt het niet uit wie je tegen komt of hoe perfect je er nou uitziet na je zwangerschappen, dus trek je makkelijk wat minder kleren aan. Vind je partner echt niet erg, wacht maar af.

3. Práát met elkaar

Hoe gaat het eigenlijk met je partner? Maar hoe gaat écht met hem? Hoe vaak hebben jullie doorgaans nog een goed gesprek over alles wat jullie bezighoudt? Neem op vakantie eens de tijd om elkaar langer te spreken. Ga als de kinderen naar bed zijn lekker voor je tent of bungalowtje zitten, neem er een zomers drankje bij en vraag wat langer door als je partner vertelt. Goede gesprekken zorgen voor een betere verbinding, en dit merk je ook als je daarna samen in bed ligt.

4. Tijd voor een experiment

Behalve de nodige strandattributen, kleren voor het hele gezin én een pot van je favoriete pindakaas kun je ook wat spannendere dingen in je koffer stoppen. Verras je partner op vakantie met een seksspeeltje of een mooi lingeriesetje voor jouw zongebruinde lijf.

5. Spelletjes zijn niet alleen voor kinderen

Zeker, spelen met kids staat bovenaan je prioriteitenlijstje tijdens de zomervakantie, maar als ze ’s avonds eindelijk in bed liggen blijft er echt nog wel wat tijd over. Met een van deze erotische spelletjes heb je gegarandeerd een leuke avond met zijn tweetjes.

6. Nieuwe plek geeft nieuwe ideeën

Thuis val je in bed toch snel terug op het bekende riedeltje, zeker als je partner en jij al heel wat jaartjes bij elkaar zijn. Zo’n vreemde hotelkamer of klein luchtbedje zorgt voor nieuwe prikkels. Probeer eens wat nieuwe standjes uit, wie weet ontdekken jullie tijdens de vakantie wel een nieuwe favoriet!

7. Buitenlucht

Dat frisse lucht goed voor je is wist je natuurlijk al wel, maar wist je dat het ook een goede invloed kan hebben op je seksleven? Ga op een afgelegen plek uit de kleren en kruip even lekker dicht tegen elkaar aan op een kleedje. Wedden dat je binnen een paar minuten het nieuwe boek van Saskia Noort opzij moet leggen?

8. Gebruik die middagdutjes

Normaal gesproken heb je overdag wel betere dingen te doen dan in bed te gaan liggen. Gebruik de middagdutjes van je kids tijdens de vakantie eens voor iets anders dan het afwerken van je eigen to do’s. Geen beter moment om elkaar even wat extra TLC te geven dan tijdens de siësta.

9. Speel een rollenspel

Zijn jullie normaal gesproken niet zo van de gekkigheid en hebben jullie een rechttoe-rechtaan ‘vanille’ seksleven? Stap tijdens de vakantie eens uit je comfort zone en speel een rollenspel met je lief. Hij de Italiaanse beach hunk, jij de gewillige vakantieliefde. Laat je fantasie de vrije loop!

10. Ga samen skinny dippen

Vraag of de buurvrouw even een oogje in het zeil houdt als de kinderen slapen en gebruik dat vrije moment om samen met je lover poedelnaakt het plaatselijke meertje in te springen. Naaktzwemmen werkt super bevrijdend, al helemaal als jullie elkaar met jullie blote lichamen in het warme water tegenkomen…

In samenwerking met EasyToys

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen