10x De meest herkenbare uitspraken uit Echte Gooische Moeders

Ouderschap Valéry de Voijs 1 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Echte Gooische Moeders is terug met een nieuw seizoen. De Gooische dames nemen ons mee in hun dagelijks leven. Naast over-the-top veel luxe, beleven de moeders ook minder leuke dingen. Zo zijn er een aantal heel herkenbare situaties, waar iedere moeder zich in zal herkennen: of je nu in het Gooi woont, of op het platteland.

Pauline, Bo, Florine, Kimberly en Leslie gaan in dit seizoen op allerlei avonturen, wat niet alleen veel hilariteit oplevert, maar ook zorgt voor veel herkenbare momenten. Wij zetten de meest herkenbare uitspraken voor je op een rij.

Echte Gooische Moeders

In welke uitspraken van deze Gooische moeders herken jij jezelf?

Gooische moeders over hun kinderwens

De uitspraak van Pauline zal voor veel moeders herkenbaar zijn: “Als een vrouw eenmaal heeft besloten ‘Ik wil zwanger zijn’, moet het ook NU gebeuren. Dan was ze liever gisteren zwanger dan vandaag.” Deze uitspraak is heel herkenbaar voor veel moeders. Wanneer die knop eenmaal om is, is er geen weg terug.

Broek plassen

Wanneer Leslie gaat sporten, heeft ze het over allerlei kwaaltjes die na de zwangerschap niet meer weg gaan: “Bijvoorbeeld dat je in je broek plast wanneer je moet springen, een hangende buik, hangende borsten, haaruitval, babyhaar en zo kun je nog wel even doorgaan. Het is niet makkelijk.” Heel herkenbaar Les, maar we doen het allemaal voor een goed doel. Tenminste, dat houden we onszelf dan maar voor.

Kraambezoek

Bo wanneer ze op kraambezoek gaat bij Florine: “Ergens ben ik blij dat ik die tijd achter me heb gelaten, maar het blijft toch zo schattig!” Dit zullen niet alleen andere Gooische moeders herkennen, maar dit gevoel kennen wij allemaal. Aan de ene kant zijn we blij wanneer onze kids uit de luiers zijn en we niet meer hoeven te slepen met die kinderwagen. Aan de andere kant smelten we wanneer we op kraambezoek gaan en die schattige kleine handjes van een pasgeboren baby zien.

Echte Gooische moeders over hun ochtend ritueel

Leslie over het huishouden bij haar thuis: “Het is zoals overal: mannen zeggen dat ze alles doen… maar ondertussen is het duidelijk dat de vrouw alles gedaan heeft. Ze zijn aangekleed, de haren zijn gewassen, haren in de gel gedaan, tanden gepoetst en de mannen… ja… die hebben een sapje gemaakt.”

Schmink bij kinderen

Pauline bij de over-the-top-boomhut-house-warming-party van Bo: “Schmink bij kinderen haat ik. Je kunt ze niet meer knuffelen, want dan zit alles onder. Aan het einde van de avond is het janken, want het mag er niet af.” Niet dat onze kids nu zo vaak met schmink rondlopen, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet, herkennen we het allemaal.

Luizen

Pauline over luizen bij de kinderen: “Als ze het nog één keer krijgen, scheer ik allebei die koppen kaal.” Het klinkt misschien niet heel aardig, maar wij begrijpen haar. Wij begrijpen haar heel goed.

Huishouden bij Flo

Florine wanneer ze de was doet: “Dit is wel lastig hoor, met een draagzak om een wasmand omhoog tillen. Het gaat allemaal net wat langzamer dan vroeger.” Yep Flo, welcome to the club. Het huishouden is immers niet meer zo snel gepiept als voorheen.

Bakfietsmoeder

Over het concept ‘bakfietsmoeder’ zijn er twee kampen. Kamp Florine roept hard van de daken dat ze geen bakfietsmoeders zullen worden: “Je moet er maar eens op letten. Ze zien er allemaal hetzelfde uit, die moeders op die bakfietsen. Een sportlegging, een grote jas en sportschoentjes eronder. Ik ga niet op een bakfiets, ik ben geen moeke.” Daarnaast is er kamp Bo: “Ze komt er nog wel achter. En zeker met een tweede, dan is het zo ontzettend makkelijk om op die bakfiets te stappen.”

Nooit meer zwanger willen zijn

Flo over zwanger zijn: “Ik wil heel graag meer kinderen, maar ik wil nooit meer zwanger zijn.” Tja Flo… die herkennen we wel. Het liefst hebben we nog een aantal kids thuis rondrennen, maar zwanger zijn was niet altijd een feest.

Jessie Jazz Vuijk op het randje van een prenatale depressie: ‘Zo kennen we je helemaal niet’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme