Actrice Hilary Duff deelt openlijk waarom ze haar dochtertje geen borstvoeding meer geeft

Kinderen Redactie 12 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Was je vroeger ook zo’n fan van Lizzie McGuire? De kans is groot dat je de actrice nu nog leuker gaat vinden! Hilary Duff (31) heeft er namelijk geen moeite mee om zich te uiten over hoe het écht is om een werkende moeder te zijn.

Zo postte ze laatst een foto op Instagram waarin ze onthulde dat ze definitief stopt met het geven van borstvoeding. Hoewel de actrice haar dochtertje Banks van 6 maanden graag borstvoeding geeft, was kolven op de set toch lastiger dan verwacht.

Boven de foto die ze postte schreef de actrice: “Dit is voor de dames. Een paar gedachtes die ik wilde delen over borstvoeding.” Hieronder legt ze uit dat ze een werkende moeder van twee is. Haar doel was om haar kleine meisje 6 maanden borstvoeding te geven en om dan te beslissen of ze hiermee door zou willen gaan.

Hilary geeft aan dat ze geen ruimte en tijd had om te kolven met zoveel mensen om zich heen. Daarnaast is het volgens haar alles behalve fijn om een machine aan je tepels te hebben die zo’n irritant geluid maakt, dat dit geluid dag en nacht door je hoofd blijft dreunen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je die flessen ook nog ‘s moet steriliseren én de melk koud moet houden. “Kolven op werk is geen pretje.”

Toch is Duff blij dat ze deze ervaring met haar dochter heeft kunnen delen. Aan haar zoontje Luca – 7 jaar – kon ze geen borstvoeding geven, omdat ze toentertijd een strikt dieet volgde. “Ik weet dat veel vrouwen het niet kunnen en daarom ben ik dankbaar dat ik zo dichtbij Banks was en haar deze start heb kunnen geven. Maar ik had een pauze nodig. Ik zou breken.”

In eerste instantie voelde de actrice zich verdrietig en gefrustreerd. “Ik voelde me altijd een mislukkeling.” Moeders blijven altijd hangen op het gevoel dat ze meer kunnen doen. Maar je moet ook goed naar je lichaam luisteren. Wordt kolven je teveel? Neem dan een voorbeeld aan je oude idool Lizzie (of Hilary)!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Hilary Duff (@hilaryduff) op 7 Mei 2019 om 4:27 (PDT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme