11 ontspannende hobby’s die je gewoon thuis kunt uitoefenen

Lifestyle Eva ten Wolde 15 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Ben je af en toe ook op zoek naar een ontspannend verzetje – zonder dat je meteen van huis hoeft te gaan? Dat kan, want er zijn genoeg hobby’s die je in eigen huis of tuin kunt uitvoeren! Ben je benieuwd?

Dit zijn de leukste huis-tuin-en-keuken-hobby’s!

Het is heerlijk om iets te hebben waar je even mee in de weer kan zijn. Welke hobby wil jij binnenkort oppikken?

1. Pimp oude meubels

Geef oude meubels een tweede kans door ze een opknapbeurt te geven! Dit kan je doen met de oude meubels die je al in huis hebt staan, maar je kan ook een vintage pareltje scoren…

2. Pak het tuinieren op

Tuinieren is een leuke manier om bezig te zijn in de buitenlucht. Het is bovendien ontzettend goed voor de (mentale) gezondheid om je regelmatig tussen de bloemetjes en bijtjes te begeven. Wat dacht je van je eigen moestuintje?

3. Begin met handletteren (ofwel: kalligrafie)

Breng je handschrift naar een ander level met de mooiste, sierlijke letters. Ga op zoek naar inspiratie via YouTube en Pinterest en voordat je het weet, ben je úúúren zoet.

Heeft je kind een hobby? Lucky you! Dit zijn de positieve effecten

4. Ga aan de slag met verf en kwast

Zet je favoriete playlist aan, verwen jezelf met een glas wijn en leef je uit op het doek. Dit kan je vanuit de losse pols doen, maar schilderen op nummer is minstens zo leuk!

5. Maak een visionboard

Wat zijn jouw toekomstdromen? Het is tijd om ze op een groot canvas te plakken, tekenen en schrijven. En onthoud: geen enkele wens is té gek! Geef je visionboard een mooie plek in huis, want dan kan je er iedere dag even bij stil staan.

6. Ga aan de slag met naald en draad

‘Insteken, draad omslaan, doorhalen en af laten gaan…’ Ken je ‘m nog? Breien is een mega rustgevende hobby, maar borduren is minstens zo leuk!

7. Leer een nieuwe taal

Zwijmel je ook he-le-maal weg bij de Spaanse of Italiaanse taal? Nou, dan is het misschien leuk om je hier eens in te verdiepen! En als we weer mogen reizen, kan je meteen een ‘studietripje’ maken. 😉

8. Ontdek de kunst van het bloemschikken

Dit zou misschien niet snel in je opkomen, maar bloemschikken is een ontzettend leuke hobby. Een prachtige bos bloemen maakt een mens gelukkig – en al helemaal als het je eigen kunstwerk is. Er zijn genoeg thuiscursussen die je kunt volgen!

Deze hobby zorgt ervoor dat je als stel dichter bij elkaar komt – en het is ook leuk voor een date!

9. Wees creatief met klei

Kleien is weer helemaal hip en happening. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, staat je huis binnen de kortste keren vol met de leukste schaaltjes, potjes en kaarsenhouders uit eigen hand.

10. Leer een instrument te bespelen

Heb je nog een keyboard of gitaar in huis dat alleen maar stof staat te vangen? Haal ‘m weer eens tevoorschijn, want dit is het moment om de muzikant in jezelf ein-de-lijk naar boven te halen.

11. Daag jezelf uit in de keuken

Er is niets leuker dan jezelf – en de rest in huis – te verrassen met de culinaire hoogstandjes die je uit de keuken tovert. Dit is een hobby waar je gegarandeerd vrienden mee maakt!

5 ouders vertellen wat ze uitgeven aan de hobby’s van hun kinderen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen