Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Relatie 16 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo vaak zou je seks moeten hebben voor de best mogelijke relatie

Een journalist van lifestyleplatform The Everygirl vroeg zich sterk af hoe vaak stellen seks moeten hebben willen ze een ijzersterke relatie hebben. Is dat eens per week? Twee keer per maand? Of moeten we toch echt wel dagelijks met elkaar het bed induiken?

Ze besloot te kijken naar onderzoeken en studies en kwam tot hét antwoord op de vraag hoe vaak koppels seks moeten hebben voor de best mogelijke relatie.

Zo vaak zou je seks moeten hebben voor de best mogelijke relatie

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar hoe vaak stellen seks moeten hebben voor een fijne en stabiele relatie. Zo blijkt uit deze studie, gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science, dat eens per week seks hebben het perfecte aantal was. Koppels die meer seks hadden waren namelijk niet meer of minder gelukkig en stellen die minder seks hadden, gaven wél aan dat ze tekort kwamen.

Uit een ander onderzoek uit 2017, dat verscheen in de Archives of Sexual Behavior, blijkt dat volwassenen het liefst 54 keer per jaar seks willen hebben. Dat komt neer op ongeveer een keer per week.

Het laatste onderzoek dat de journalist van The Everygirl bestudeerde was die van de Carnegie Mellon University. De studie experimenteerde met twee soorten groepen: groep A behield hun eigen, normale seksleven en groep B moest twee keer zoveel seks hebben als normaal. Wat blijkt? De laatste groep was stukken minder gelukkig in de relatie, dan de eerste.

En de conclusie is…

Laten we nog even vooropstellen dat elk stel uiteraard moet doen wat goed voelt. Zijn jullie beiden oké met eens in de maand seks? Prima. Hebben jullie voorkeur voor meerdere keren per week? Ook goed. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat het hebben van seks niet de enige factor is die bijdraagt aan het hebben van een goede relatie. Maar tóch kunnen we concluderen dat eens per week seks hebben het perfecte aantal is voor de best mogelijke relatie.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme