Geen zin in seks? Zó kom je toch in de stemming om het bed in te duiken

Relatie Maaike van de Graaf 5 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Het kan zijn dat er een periode in je leven is dat je éven geen zin hebt in seks. Je bent wellicht te druk met werk terwijl het huishouden gewoon ook moet gebeuren en de kinderen iedere avond weer te eten moeten krijgen. Je vraagt je misschien af: krijg ik ooit nog zin om het bed in te duiken met m’n partner?

Het antwoord is ‘ja’. Benieuwd hoe? Nou, met onderstaande tips!

1. Zorg ervoor dat je minder gestresst bent

Volgens sekstherapeut Ieshai T. Bailey is een grote hoeveelheid stress van invloed op je libido. Hoe meer stress, hoe lager je libido en natuurlijk andersom. Het is dus goed om je stressniveau naar beneden te brengen. Je zult vanzelf merken dat je dan weer meer zin krijgt in seks.

2. Slaap voldoende

Als je niet goed uitgerust bent, sta je simpelweg minder te trappelen om het bed in te duiken met je partner. Zorg er dan ook voor dat je voldoende slaap pakt. Ga op tijd naar bed, scroll niet nog urenlang door je telefoon en neem echt even de tijd voor jezelf. Want hoe ontspanner je bent, hoe hoger je libido wordt.

3. Praat over seks

Hoewel het misschien ongemakkelijk lijkt, kan praten over seks met vrienden of je partner heel goed werken. Je komt er weer even opnieuw achter hoe fijn seks eigenlijk is en waarom je ervan geniet. Benieuwd hoe je het beste kan praten over seks? Dat lees je hier!

4. Raak elkaar bewust en meer aan

In alle drukte vergeten jij en je partner vast af en toe aandacht te besteden aan elkaar. En ja, dan neemt de zin in seks ook af. Het is daarom goed om elkaar bewust en meer aan te raken. Loop je langs? Raak even zijn of haar schouder aan. Op die manier ontstaat er weer een seksuele spanning tussen jullie, die vanzelf weer leidt tot een vrijpartij.

5. Trek kleren aan waarin je je sexy voelt

De key tot meer seks is toch ook wel zelfverzekerdheid. Want eerlijk is eerlijk: als je niet tevreden bent met jezelf, heb je ook niet echt zin om het bed met iemand te delen. Trek daarom ook iets aan waarin je je sexy voelt. Je zal zien dat je libido vanzelf stijgt.

6. Werk aan de intimiteit met je partner

Intimiteit in een relatie is belangrijk voor de band tussen jou en je partner. Zonder intimiteit hebben jullie beiden geen zin in seks. Communiceer dan ook goed met elkaar en geef elkaar complimentjes. Ga samen op stap, heb een romantisch diner en stel je kwetsbaar op. De intimiteit kan weer zorgen voor andere vormen van intimiteiten, als seks.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Every Girl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen