Met je partner praten over seks als je er niet (meer) van geniet

Relatie Gina Koninkx 5 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Seks met je partner. Het moet goed voelen en fijn zijn voor jullie allebei. Helaas is dat niet altijd het geval. Het kan een nieuw probleem zijn maar ook iets dat al langer speelt. Als je niet kan genieten van seks is het belangrijk dat je daarover praat met je partner.

Genieten van seks

Het is áltijd belangrijk dat je kan genieten van seks met je partner. Hoewel de seks door de jaren heen ongetwijfeld is veranderd (zo niet, wat is jullie geheim?) en misschien wel juist daarom, is het belangrijk dat jullie erover blijven praten. Zeker als jij er niet meer van geniet. Zo pak je dat aan.

1. Wees open over dat je niet (meer) kunt genieten van seks

Het is belangrijk dat je in alle eerlijkheid vertelt dat je niet meer kan genieten van seks met je partner. Hoe vervelend het ook is, dit is wel waar het bij begint. Het kan namelijk best zo zijn dat jouw partner dit heel anders ervaart en geen enkel vermoeden heeft dat jij het niet meer zo fijn vindt als eerst.

Zorg ervoor dat je dit uitspreekt en dan ook meteen vertelt waar je last van hebt. Voel je geen passie meer of heb je pijn? Het is belangrijk dat je weet of uitzoekt waarom je niet meer geniet van de seks. Alleen dan kun je ook werken aan een oplossing.

LEES OOK: Geen zin in seks? Misschien beïnvloedt DIT je libido!

2. Durf tips te geven

Het kan ook zo zijn dat jullie seksleven niet meer is wat het ooit was. Dat je niet meer bevredigd wordt en misschien zelfs het gevoel hebt dat jouw partner daar niet echt mee bezig is.

Het is belangrijk dat je geniet van seks en je mag dus best wat sturing geven. Gaat het te snel, te langzaam of vergeet je partner zelfs om jou te stimuleren? Geef dat dan aan. Als je dit eerlijk kunt uitspreken, kunnen jullie ook samen ontdekken wat jij fijn vindt.

3. Neem geen genoegen met de situatie zoals die is

Het is in ieder geval belangrijk dat je geen genoegen neemt met deze situatie. Als jij niet kunt genieten van seks, zoek dan samen met je partner naar een oplossing. Daarom is die openheid ook zo belangrijk, anders bestaat er een kans dat jij de dingen voor lief neemt maar het is het echt waard om ervoor te zorgen dat ook jij weer kunt genieten van seks met je lief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen