Dit zijn mogelijke oorzaken waarom je minder zin in seks hebt

Relatie Maaike van de Graaf 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk ben je gek op je partner, maar inmiddels weet je ook wel hoe het is om minder zin in seks te hebben. Is het iets om je zorgen om te maken? Wát is de oorzaak eigenlijk? Vinden jullie elkaar nog aantrekkelijk?

In dit artikel licht Famme verschillende oorzaken uit.

Minder zin in seks

Allereerst is het belangrijk om het onderwerp bespreekbaar te maken met je partner. Het is makkelijker om de oorzaak te achterhalen als jullie open zijn met elkaar. Wie weet staat de oorzaak hier tussen of is het een combinatie van verschillende oorzaken. En mocht je je echt ongerust voelen over hoe je je voelt, bespreek het dan met een huisarts of seksuoloog.

1. Stress

Laten we beginnen met iets wat veel voorkomt: stress. Niet alleen een aanslag op je lichaam, maar ook op je relatie. Het is niet gek dat je seksleven niet het eerste is waar je aan denkt.

2. Relatieproblemen

Hebben je partner en jij het niet makkelijk en lijkt er even geen einde te komen aan jullie serieuzere relatieproblemen? Dan is dat een logische verklaring waarom je minder zin in seks hebt.

3. Angst en onzekerheid

Ben je bang dat de kinderen je kunnen horen? Dat je lichaam niet meer zo strak is al voorheen? Angst is één van de mogelijke oorzaken waarom je minder zin in seks zou hebben.

4. Vermoeidheid

Er voor het gezin zijn kost veel tijd en energie. Doe daar nog een schepje van werk, een sociaal leven en je relatie bij op en je hebt het ideale recept voor vermoeidheid. Je raadt het al: dit is ook een oorzaak van een lager libido.

5. Prestatiedruk

Prestatiedruk en onzekerheid gaan hand in hand. Twijfel je of je nog sexy genoeg bent? Dat je het wel goed doet? Of je niet eens iets nieuws moet proberen? Prestatiedruk drukt weer op je libido, waardoor je minder zin in seks hebt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen