Ooh la la! 7x waarom kamperen goed is voor je seksleven

Relatie Maaike Helmer 25 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Wij hebben nu een paar jaar een caravan. De vrijheid die je ermee krijgt om op je eigen tempo rond te trekken door verschillende landen, vind ik geweldig. Met een dochter zijn we vooral bezig wat voor háár leuk is, maar dat neemt niet weg dat ik telkens als we dat ding achter onze auto spannen, het gevoel heb dat ik écht, heel erg vakantie heb. Blijkt uit onderzoek dat kamperen nog veel meer voordelen heeft. Wist je bijvoorbeeld dat het goed is voor je seksleven?

1. Kamperen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid

Dat blijkt uit onderzoek. Je bent natuurlijk veel buiten, houdt je voornamelijk bezig met ‘wat eten we vanavond’ en hangt de rest van de dag maar een beetje rond. Lijkt me heel gezond.

2. Kamperen stimuleert de creativiteit.

Dat is zéker zo, dat weet iedereen die heeft geprobeerd te koken in een caravan.

3. Kamperen is goed voor jullie libido

Stellen die samen kamperen, hebben zowel tijdens als na de campingtrip betere seks , blijkt uit een survey. Nu denk ik dat ze het dan vooral hebben over stellen die zónder jonge kinderen gaan kamperen, maar dit terzijde.

4. Kamperen vermindert stress

Kamperen betekent tijd doorbrengen in de natuur, wat een positief (want verlagend) effect heeft op stresslevels. Kan ik alleen maar beamen. Al hebben ze volgens mij het opzetten van de (voor)tent bij dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

5. Kamperen zorgt ervoor dat je je zorgen vergeet

Wij hebben rampzalige campingvakanties achter de rug, zoals die keer dat een miljardtal (I kid you not) mieren onze caravan aanvielen. Maar juist doordat je tijdens kamperen vaak samen naar oplossingen moet zoeken voor kleine – in dit geval letterlijk kleine – problemen, focus je je even op andere dingen dan in het dagelijks leven en oefen je je gevoel voor humor (en relativeringsvermogen).

6. Tijdens het kamperen leer je jezelf en je partner nog beter kennen

Yep. Voorbeeeldje: ik ben in het dagelijks leven soms nogal ongeduldig, maar tijdens campingtrips blijk ik opeens over buitengewoon veel geduld te beschikken. Zo heb ik eens fluitend een uur lang met een tentstok van de voortent van onze caravan staan wachten tot we eruit waren waar alles moest. Want ja, wat moest ik anders doen dan? Mijn lief, een toonbeeld van geduld in daily life, riep daarentegen al na één avond dat hij nóót meer in een caravan kookt (zie punt 2). Sindsdien zijn we dus creatiever geworden met maaltijden. Zo zie je elkaar eens van een heel andere kant.

7. Kamperen is goed voor de relatie

Ook dit kan ik beamen. Als alles staat en jullie lekker kunnen gaan genieten van tsjirpende krekels, een spelend kind en de ondergaande zon, kun je toch niets anders dan intens gelukkig zijn?

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen