Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 2 aug 2019

Ha! Je slaapt beter naast een hond dan naast een man, blijkt uit onderzoek

Jep, mocht je goed willen slapen dan kun je dus beter naast een hond gaan liggen dan naast je eigen vent. In bed. Nu moet je niet direct je lover omruilen voor je harige vriend, want mannen zijn niet de enige die je nachtrust (onbewust) kunnen verstoren.

Het onderzoek

Het is weliswaar een Amerikaans onderzoek, maar het blijkt dat naast een man, een kat je nachtrust ook flink in de weg kan zitten. Nu moet ik zeggen dat wij – mijn vriend en ik – wel eens een oppaskat in huis hebben en daar slapen we inderdaad niet lekker van. Je hoort de kat de hele nacht heen en weer trippelen (met die schattige pootjes, dat dan weer wel). Niet echt lekker als je een lichte slaper bent.

Oké, terug naar het onderzoek: voor het onderzoek deden 962 vrouwen mee. Van deze vrouwen sliep maar liefst 55% met minstens één hond in bed, en 31 procent met tenminste één kat. Zo’n 57% deelt het bed met hun partner. Dan nu de resultaten: vrouwen die met hun hond in bed slapen hebben een meer rustgevende en betere slaap. Daarnaast bleek een hond minder storend te zijn dan een partner naast je. Bovendien voelden vrouwen zich comfortabeler naast hun harige vriend! Katten worden even storend gevonden als mensen.

Dan nog iets over honden en mannen: honden blijken beter te luisteren naar vrouwen dan naar mannen! Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VICEBedrock

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ha! Je slaapt beter naast een hond dan naast een man, blijkt uit onderzoek
Sluiten