Een watergevecht zonder schuldgevoel? Gebruik herbruikbare waterballonnen!

Kinderen Sherita Jager 5 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Een zomer is geen zomer zonder watergevecht. Gooien en aanvallen, of juist wegrennen en schuilen! Het is nog steeds een geweldige activiteit om te doen. En met deze herbruikbare waterballonnen is het nog veel leuker, en bovendien nog eens duurzaam ook!

Milieuproof genieten!

Een paar jaar geleden gingen we met z’n allen nog massaal los op de snelle waterballonvuller. Ineens konden we tot wel honderd ballonnetjes in één keer vullen en je hoefde ze zelfs niet eens dicht te knopen, dat ging vanzelf. Maar we zijn inmiddels wakker geschud, en beseffen dat we écht iets moeten doen aan het milieu willen we nog wat jaartjes kunnen genieten van onze aarde. Gelukkig kun je ook waterpret hebben met deze duurzame waterballonnen. Ze zijn herbruikbaar, leuk, en maken je nèt zo nat! Succes gegarandeerd!

Zelf maken: waterballonnen haken

De stoffen waterballonnen kun je heel makkelijk zelf maken als je een beetje handig bent en van fröbelen houdt. Deze gehaakte waterballonnen zijn herbruikbaar en gemaakt van een speciaal garen dat water opneemt, net als een spons. Koop garen van een mix van katoen en polyester, of alleen van polyester. Kies voor leuke kleurtjes en haken maar. Elk team z’n eigen kleur!

OMG ? Finally an alternative to the water balloons that plague our environment most summers! I’ve just ordered some of these from Etsy for my kids birthdays but if you’re handy on a crochet hook you could make some up so easily! A sideline gig for you crafty people out there maybe… I would definitely buy more for gifts if someone local made them! ????________________________________________________________ #waterfun #waterballoons #goodcleanfun #environment #greenkids #noplasticwaste #reusable #crafty #supportlocal #crochet #childsplay #love #ideas #birthdayboys #consciousconsumer #votewithyourdollar #etsy @etsy

36 Likes, 7 Comments – Verde Lifeware (@verdelifeware) on Instagram: “OMG ? Finally an alternative to the water balloons that plague our environment most summers! I’ve…”

Waterballonnen van sponzen

Een andere manier om waterballonnen te maken is door plantaardige sponzen in strookjes te knippen, en bij elkaar te binden met een touwtje. Deze sponzen zijn net zo zacht als de gehaakte ballen, en ‘splashen’ ook lekker. Ze worden wel wat sneller vies bij het gebruik, maar daarnaast is het wel minder voorbereidingswerk. In 10 minuten heb je al een paar sponzen gemaakt.

Kant-en-klaar kopen

Heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je de herbruikbare waterballonnen ook gewoon kopen. Op Etsy zijn er verschillende soorten gehaakte waterballonnen te vinden, maar ook op Bol.com zijn ze te koop. Ook de ouderwetse ‘splash’ balletjes van de speelgoedwinkel doen het goed als duurzame waterballonnen. Ze zijn makkelijk in gebruik, maar wel iets harder dan de gehaakte versie of de sponsversie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen