Stressvrij op vakantie: met deze apps en websites houd je het hoofd koel

Eropuit Rachelle Abbas 6 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Nog niet op vakantie geweest? Een vakantie boeken kan nogal wat regelstress met zich meebrengen. Al dat plannen en geregel wat betreft vervoer en verblijf. No worries, met deze apps en websites ga je gegarandeerd stressvrij op vakantie:

Plannen

Urban Journalist
Via de app Urban Journalist kun je de leukste hotspots ontdekken met behulp van vrienden. Ook handig: als gebruiker kun je – naast het ontdekken van nieuwe hotspots dankzij je vrienden en locals – ook zelf je favoriete hotspots opslaan. Handig om weer door te geven!

Tripadvisor (of de app van je luchtvaartmaatschappij)
Je vertrektijd, gatenummer, kaarten en reviews van vliegvelden handig bij elkaar in één app: dat kan via Tripadvisor, maar ook vaak via de app van je luchtvaartmaatschappij.

Tripit & Tripcase
Alle informatie die je nodig hebt op je telefoon: van reserveringen en vouchers tot aan je geplande reisroute.

Vervoer

Waze
Deze app zorgt ervoor dat je als een local kan rijden door snelle routes te volgen én je krijgt live verkeersinformatie door weggebruikers in de buurt. Super handig dus!

Google Flights
Op deze website boek je vluchten per regio, in plaats van per stad of vliegveld. Zo zie je de laagste prijzen en kun je daar je reis op aanpassen.

Kayak
Kijk en vergelijk tussen honderden vluchten en huurauto’s en doe er je voordeel mee.

Verblijf

Roomer Travel
Last-minute op zoek naar een hotelkamer? Op deze website boek je rechtstreeks kamers van mensen die net gecanceld hebben.

Hotels Combined
Met deze vergelijkingswebsite hoef je nooit teveel te betalen voor je accommodatie.

AirBnB
Een van de leukste manieren om een plek écht te leren kennen is volgens ons AirBnB. Slapen in het huis van een local voor een vaak aantrekkelijke prijsje.

Geldzaken

Mint
Via deze app heb je al je uitgaven in één handig overzicht. Zo kun je meteen zien wat je grootste kostenpost is. Handig, vooral als je met een beperkt budget op reis gaat.

XE Currency
In deze app reken je razendsnel valuta’s om. Scheelt een hoop hoofdrekenen én klopt altijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme