Peter (65): ‘Ik vind mezelf een veel te oude vader’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 31 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Peter wist zeker dat hij niet gemaakt was voor het vaderschap. Hij genoot van zijn vrije leven, zijn werk en de vele reizen. Tot hij zijn huidige vriendin, die dertig jaar jonger is, tegenkwam. “Voor ik het wist was ze zwanger en werd ik een veel te oude vader”, vertelt hij aan Famme.

“Daar stond ze dan, samen met vriendinnen was Luna aanwezig in een club in Marbella. Ik kwam vaak voor mijn werk in Marbella en ik deed samen met een kennis nog een drankje. Niet veel later raakte ik aan de praat met Luna en voor ik het wist was het drie uur later. Net zoals ik, kwam zij ook uit Amsterdam en toevallig zaten we de volgende middag op dezelfde vlucht richting Schiphol. We wisselden nummers uit en spraken af elkaar snel te zien.

Relatie

Nog diezelfde week gingen we uiteten. Ik vond haar fantastisch. Ze was niet alleen mooi, maar ook nog eens slim. Het enige wat mij tegenhield was haar leeftijd. We hadden een leeftijdsverschil van maar liefst dertig jaar. Ik kon dus haar vader zijn. Na veel gesprekken besloten we er toch voor te gaan, we waren intens verliefd.

Kinderwens

Na twee maanden vertelde Luna dat ze een kinderwens had. Ik vond het moeilijk, maar was ook direct duidelijk: ik had nooit de wens gehad om vader te worden. Ik dacht dat ze dat wel zou respecteren, maar voor ik het wist was ze toch zwanger en werd ik een veel te oude vader. Natuurlijk was ik allesbehalve blij, maar ik heb er niet voor gekozen om bij haar weg te gaan. Ik was er immers zelf bij toen ze zwanger werd.

Trotse vader

Ons kind is nu anderhalf jaar oud. Het is een lief jongetje en ik ben ontzettend trots op hem. Eén ding is alleen jammer: als ik met hem buiten loop of naar een speeltuin ga, dan denkt iedereen dat ik zijn opa ben. En gelijk hebben ze. Ik vind mezelf een veel te oude vader. Ik heb inmiddels last van mijn heup, knie en schouder. Het is moeilijk dat ik in de toekomst nooit met hem kan voetballen.

Gepest

Ook ben ik bang dat hij later gepest gaat worden met zijn oude vader. Ik zat vroeger met iemand in de klas die ook zo’n oude vader had. Hij was veertien en zijn vader tachtig. Bij ons scheelt het niet veel: als ik tachtig ben, dan is mijn zoon zestien. Als ik het al haal hè, je weet het immers niet.

Nog een kind

Mijn vriendin is een fantastische moeder, dus wat dat betreft is het alleen maar goed. Het liefst wil zij nog een kind, maar ik heb al gezegd dat dat écht niet gaat gebeuren. Ik moet er niet aan denken. Hopelijk respecteert ze mijn mening dit keer wel en komt ze over een paar maanden niet weer met een verrassing aan. We gaan het zien”.

10 redenen dat alle moeders superhelden zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme