Eva: ‘We hadden elkaar 15 jaar niet gezien, maar binnen een kwartier lagen we met elkaar in bed’

Persoonlijk Janneke Juffermans 4 okt 2021
Leestijd: 6 minuten

 

Het begon allemaal toen ik twee jaar geleden eens ging Googlen op oude schoolliefdes. Ik weet eigenlijk niet eens meer waarom ik dat op dat moment deed, maar ik zoek wel vaker mensen op. Als ik even afleiding zoek van mijn werk bijvoorbeeld of als ik ineens aan iemand van vroeger moet denken. Dus heel anders dan anders was het niet dat ik het die avond deed. Nooit gedacht dat ik in bed met een van hen zou belanden..

Ik belandde in bed met mijn oude schoolliefde

Waarom ik dat doe? Ik ben dan nieuwsgierig naar wat een persoon nu doet of hoe hij of zij er nu uitziet. En het leukste is het natuurlijk om dat te doen met oude schoolliefdes. Zo kwam ik ook op het idee om hem op te zoeken.

Herinneringen

Tot dan toe had ik het met dit soort zoekacties steeds gehouden bij het bekijken van foto’s en het ophalen van herinneringen. Nu vond ik een Facebook-account en ging ik een stap verder door contact op te nemen. Ik weet nog steeds niet precies waarom ik dat toen deed. Misschien had het ermee te maken dat mijn relatie net uit was en dat ik overal voor open stond.

Om eerlijk te zijn zou ik hem voor die tijd nooit bestempeld hebben als ‘oude liefde’. We hadden nooit iets met elkaar gehad op de middelbare school, we hadden nooit gezoend, we hadden elkaar hoogstens verliefd aangestaard.

Verhuisd

Ik wist aanvankelijk niet eens meer precies hoe alles was gegaan destijds op de middelbare school. We hadden maar een jaar bij elkaar in de klas gezeten, dat wist ik nog wel. Hij was vanaf de havo na zijn examen naar 5 vwo gekomen, maar daarna verhuisde hij met zijn ouders naar Denemarken.

Hij was een rustige, introverte jongen en ik gaf ook niet zomaar mijn diepste zieleroerselen bloot, dus misschien kwam het daardoor dat het nooit iets werd. Ik herinnerde me nog wel hoe ik me voelde als ik bij hem in de buurt was: giechelig en onrustig. Maar ik was eerlijk gezegd ook heel veel vergeten.

Nieuwsgierig

Toen ik hem had gevonden op Facebook werd ik enorm nieuwsgierig naar hem. Ik stuurde een kort berichtje. Iets als: ‘Hoi, dat is lang geleden. Benieuwd hoe het met je is en of je nog steeds in Denemarken woont!’ Het had me niet verbaasd als hij niet gereageerd had, maar binnen een dag had ik al een reactie terug.

Hij vond het enorm leuk, schreef hij en hij vroeg hoe het met mij ging. Toevallig was ik online en voordat we het wisten waren we anderhalf uur verder. We hadden meteen een geanimeerd gesprek over hoe ons leven er nu uitziet. Hij bleek getrouwd te zijn en een drukke baan te hebben waarvoor hij de hele wereld overvloog. Ik vond het allemaal reuze interessant klinken en, nieuwsgierig als ik ben, bleef ik maar vragen stellen.

Aan het denken

Toen we die avond stopten met chatten, dacht ik dat het gesprek nu wel afgelopen zou zijn. Maar de volgende dag stuurde hij weer een berichtje: ‘Je hebt me aan het denken gezet met al je vragen.’

En zo begon er een levendig gesprek tussen ons. We waren allebei uitermate geïnteresseerd in elkaar. Wat we deden, of we deden waarvan we hielden, hoe het was om een relatie te hebben (of geen relatie, in mijn geval). Hij vertelde dat het slecht ging in zijn huwelijk, dat zijn vrouw en hij voortdurend ruzie maakten en nooit meer seks hadden. Ik vertelde over hoe ik gekwetst was door mijn ex en dat ik bang was om aan een nieuwe relatie te beginnen.

Vertrouwder

We werden steeds vertrouwder met elkaar. En zo ging dat dagen en dagen door. Niet dat we de hele dag druk waren met het sturen van berichtjes, maar soms zaten er ook uren tussen als we het bijvoorbeeld te druk hadden of als ik zijn vraag of opmerking bijvoorbeeld even op me in wilde laten werken.

Maar ons gesprek begon me steeds meer in beslag te nemen. Het eerste wat ik dacht als ik ‘s ochtends wakker werd, was: ‘Zou hij nog een bericht gestuurd hebben?’ En als ik een melding op mijn telefoon kreeg terwijl ik aan het werk was, ging ik snel naar het toilet om het daar rustig te lezen. Hij begon voor de grap berichtjes te sturen tijdens vergaderingen waarbij hij zich verveelde. Een keer stuurde hij een foto van een saaie vergadertafel met de tekst: ‘Ik zou liever koffie drinken met jou’.

Verliefd

‘Wat gebeurt hier nu precies?’ vroeg ik hem na drie weken. ‘Ik kan niet meer stoppen om aan je te denken.’ Ik voelde me verliefd en snapte daar tegelijkertijd niets van, want we hadden elkaar al 15 jaar niet meer gezien. Ik vond het wel spannend om dit tegen hem te zeggen, maar bij hem bleek precies hetzelfde gebeurd te zijn.

Hij wilde mij zien, zei hij. Ik zweefde de hele dag, maar het voelde ook onrealistisch. Want hoe moest ik dit dan zien? Hij was getrouwd – en ik wilde niet stoken – en hij woonde in Denemarken – niet echt handig om even af te spreken. Toen hij voor een korte trip naar Londen moest, vroeg hij of ik ook wilde komen.

Warmte

Ik herinner me het moment nog precies waarop ik op zijn hoteldeur klopte. ‘Daar ben je eindelijk’, zei hij. Hij omhelsde me en heel lang stonden we daar in een innige omhelzing. We stonden misschien wel 10 minuten heel stil, er gebeurde verder niets. Meer hoefde op dat moment ook niet, ik wilde zijn warmte voelen, ik wilde voelen dat onze vertrouwdheid echt bleek te zijn.

Op het moment dat zijn hand over mijn rug begon te strelen, ging het ineens heel snel. We begonnen elkaar uit te kleden en binnen een paar minuten lagen we op het bed. Het was tegelijkertijd onwennig en vertrouwd, hilarisch en intens, ongemakkelijk en emotioneel.

Omgeslagen

Het weekend ging voorbij als in een droom. De anticlimax daarna was daardoor des te groter, want ons contact sloeg daarna ineens om. Hij reageerde minder vaak, en als hij iets van zich liet horen, waren het vaak korte antwoorden. Aan mij vroeg hij niets meer, grappige foto’s bleven uit en soms hoorde ik dagenlang niets.

Hij was van zichzelf geschrokken, denk ik. Na een paar weken vroeg ik of hij alsjeblieft duidelijk wilde zijn. Als hij geen contact meer wilde, hoorde ik dat liever meteen dan dat ik daar steeds naar moest gissen. ‘Het spijt me’, schreef hij, ‘maar ik kan dit niet. Ik zie niet hoe dit ooit zou kunnen werken. Dus het lijkt me beter als we geen contact meer hebben.’

Abrupt

Het klinkt misschien naïef, maar ik had niet verwacht dat hij er zo abrupt een einde aan zou maken. Het heeft maanden geduurd voordat ik het weer los kon laten. Ik was boos en verdrietig en vooral gefrustreerd dat ik zo dom was geweest om hier in te trappen.

Inmiddels ben ik wel milder en begrijp ik hem ook beter. Ik zou het er alleen zo graag nog een keer met hem over hebben. Maar dat zal nooit gebeuren, ik weet dat we elkaar nooit meer zullen zien.”

Ben jij één van deze 3 sterrenbeelden? Dan ben jij stiekem best wel kinky in bed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme